Hrana za zimsko zagrijavanje

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Za brzu i jednostavnu pripremu tipičnih zimskih okrepljujućih jela kao što su sarma, topla zimska variva s grahom, kiselim kupusom, repom i dr. jela u pomoć priskače Fant.

Hladne zimske dane zagrijte s nezaobilaznim, okrepljujućim zimskim namirnica kao što je kiseli kupus i repa, grah, slanutak, buča, suho meso, mljeveno meso, kobasice, krvavice, krumpir, batat, cikla, zelena salata, ječmena i heljdina kaša, proso, bučino ulje, domaći pečeni kruh, kuhana palenta, žganci ili pura, kiselo mlijeko, jogurt i sl.

Priprema omiljenih zimskih jela iziskuje vrijeme, a u nedostatku vremena tu su Fant proizvodi uz koje će jela biti jednako ukusnija, ali puno brža.

Ručak, za svakog ponešto

Razmišljate o ukusnoj, okrepljujućoj zimskoj juhi koja će vas zagrijati i dobro nahraniti u hladno zimsko popodne. Možete pripremiti i složenac s kiselim kupusom, odličnim izvorom neophodnog zimskog vitamina C koji štiti naš organizam od virusa, bakterija, prehlada.

S obzirom na nutritivne vrijednosti kiselog kupusa predlažemo za okrepu prava zimska jela:

U zimski jelovnik uvedite i proso, malo vrijedno zrno puno željeza i magnezija, s lužnatim djelovanjem na organizam, pomaže u liječenju artritisa i pospješuje regeneraciju crijevne flore.

Zanimljiva i ukusna večera

Prekrasna, hladna, snijegom okupana, spušta se zimska večer, dolazi najavljeno društvo, a iz vaše kuhinje šire se mirisi Goranskog nadjeva ili pečenih opranih krumpira u ljusci prerezanih po dužini, blago posoljenih i posluženih s kiselim zeljem začinjenim krupnim svježe mljevenim paprom i bučinim uljem, narezanom pancetom i poznatim ličkim sirom škripavcem, ukoliko ste ga u mogućnosti nabaviti.

Uživajte, pripremite svakako i kuhano vino s cimetom i klinčićem i uživajte u vašim jelima i zimskim čarima. U slast!!!



Gulaš

Inspirirani tradicijom