Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.

Sva lica namaza

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Namijenjeni su za mazanje na kruh, palačinke ili druge jestive površine, no uvjeravamo vas da se namazi mogu iskoristiti i na "kreativnije" načine.

Sva lica namaza

Slatki ili slani, namazi su rado viđeni na našim kruhovima. Kao što im i samo ime govori, namijenjeni su za mazanje na neku drugu jestivu površinu, najčešće kruh, dvopek ili palačinke. No uvjeravamo vas da se namazi mogu iskoristiti i na brojne druge, "kreativnije" načine :).

Med 

Osim kao zaslađivač za čaj,
kavu, frape, f0138b71e5d9ef6bfcd10959b0e93154_admin_large.jpg sok ili mlijeko, med koristite u pripremi slastica (medenjaka, paprenjaka, medenih pita, muffina, palačinki, sladoleda, voćnih salata, baklava, kruha i sl.) ili kao dodatak jogurtu i žitaricama. U slanim jelima može biti dodatak preljevima za salate, marinadama, dipovima, koristi se u premazivanju pečenki, izvrsno se stapa sa sirevima (kravljim, riccotom, mascarponeom). Jutro započnite žličicom meda i žličicom cimeta rastopljenih u čaši mlake vode.

Pašteta

Paštetom se mogu puniti
izdubljena 79f521eff64b929b860a9febbe978059_admin_large.jpg peciva, ukrašavati pečena lisnata tijesta, može se dodavati u namaze od povrća i sl, uklopiti u male i velike sendviče, kanapee, a osim na razne vrste kruha, može se mazati i na krekere, dvopeke... te poslužiti kao malo jelo ili predjelo uz puno svježeg ili ukiseljenog povrća, dimljenog sira, maslina i sl. Ovisno o sastavu paštete, privući će vas i njihove raznovrsne boje – od privlačne krem narančaste preko blago ružičaste do tamnijih nijansi samog proizvoda kojima se možete kreativno izraziti prilikom ukrašavanja jela.

Džem

Džemove mažite na kruh,
dvopek, cf29b7c2bbb89e52d1d38bbd817734fd_admin_large.jpgtost, prepečenac, palačinke, kreker, kekse, dodajte u pripremi muffina, mažite biskvitno ili prhko tijesto ili torte, neke druge slastice, punite njime lisnato tijesto, buhtle, dizane kiflice, umiješajte u sladoled, puding, a knedle sa šljivama nezaobilazne su s pekmezom od šljiva.

Tuna namaz

dip 1.jpgOsim na kruh, dvopek, prepečenac, pecivo, tost, krekere, tuna namazom obogatite pripremu sendviča uz dodatak povrća (zelene salate, rikule, matovilca, potočarke, mlade baby salate, rajčice, paprike, kolutova luka, krastavaca, maslina i sl.), poslužite za predjelo uz sireve, povrće, orašaste plodove ili kao malo jelo, ukrasite njime kanape sendviče, pečeno lisnato tijesto, dizano tijesto, punite njime kuhana jaja, izdubljene rajčice, izdubljena peciva i sl. Pikantniji namaz možete još poslužiti uz tacose.

Lino lada

top models muffins_3335.jpgSlasnu Lino ladu mažite na kruh, prepečenac, tost, pecivo, torte, kekse, palačinke, prhka i biskvitna tijesta, poslužite uz čašu mlijeka, dodajte sladoledu, punite buhtle, krafne, muffine, lisnata ili dizana tijesta i slično.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.