Mljeveno meso u kuhinji

Sitno (mljeveno) zadovoljstvo

Priprema lazanja

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Lazanje su poznato talijansko jelo koje se pojavilo još u srednjem vijeku, a njihova popularnost prisutna je u brojnim zemljama. Red tijesta, red mljevenog mesa, red bešamel umaka, pa opet ispočetka...

Slaganje listova lazanjaU vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći lazanje stavite prvo sloj bešamel umaka, a potom prvi red tijesta koji ne morate prethodno kuhati.

 

 

 

 

Nadjev od mljevenog mesa i bešamelaPo tijestu rasporedite pirjano mljeveno meso, a potom dodajte bešamel umak. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

 

 

 

 

Složene lazanjeLazanje završite slojem tijesta koji prelijte preostalim bešamel umakom i pospite naribanim parmezanom.

 

 

 

 

Pečene lazanjeLazanje ispecite u pećnici do zlatnožute boje i poslužite uz sezonsku salatu.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma