Dječji rođendan

Neka sve bude igra!

Piknik igre

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Igre na otvorenom, pa ima li što ljepše! Ovisno o uzrastu, odaberite prikladne igre za slavljenike, no zašto bi roditelji proveli cijelo popodne na dekici, neka se i oni pridruže.

Piknik igre

Igre na otvorenom, pa ima li što ljepše! Ove igre su jako zabavne, no stvaraju puno nereda i zato se mogu igrati samo na otvorenom. Ovisno o uzrastu odaberite prikladne igre za slavljenike, no zašto bi roditelji proveli cijelo popodne na dekici, neka se i oni pridruže.

Bradata igra

Podijelite djecu u 2 ili više grupa tako da grupe imaju jednaki broj članova. Na svaku grupu ide odrasla osoba koja dodjeljuje brade. Odrasla osoba stoji na drugom kraju livade s pjenom za brijanje, a djeca trče jedan po jedan do odraslog koji će im napraviti bradu. Zatim tako bradati trče natrag do svoje grupe i suigrač kojeg taknu je sljedeći na redu da postane bradonja. Grupa koja prva dobije brade je pobjednik. (Živio piknik! Možete li zamisliti ovu igru u vašem dnevnom boravku?!)

Mumije

Neka slavljenik prije rođendana napravi malo istraživanje o Egiptu, što su mumije, kako izgledaju i gdje se mogu naći. Prije početka igre neka slavljenik najavi igru i neka ispriča što je saznao. Djeca se podijele u više skupina po 4 ili 5 igrača najviše. Svaka grupa ima 2 do 3 role toaletnog papira. Neka odaberu igrača koji će biti mumija, a tu osobu moraju pretvoriti u mumiju tako da je omotaju toaletnim papirom. Ona grupa koja prva omota svoju mumiju je pobjednik. Na kraju na jedan, dva, tri mumije mogu raširiti ruke i opet postati ljudi. Uz pjesmu pospremalicu neka djeca stave toaletni papir u kontejner za papir.

Igra dodavanja vodenim balonima

Napunite puno vodenih balona vodom. Neka sva djeca stanu u paru. U početku stoje vrlo blizu jedan drugome i dodaju si balone. Nakon svakog bacanja udaljavaju se jedan od drugoga jedan korak tako da je vjerojatnost da će uhvatiti balone sve manja. Zadnji par kojemu ostane čitav balon je pobjednik.

Kotrljanje lubenica ili lopte medicinke

Klasična natjecateljska igra s faktorom smijeha! Uzmite lubenice (naravno koje ćete poslije pojesti) i dodijelite ih svakoj grupi. Dijete mora kotrljati lubenicu do kraja livade i nazad i na kraju dotaknuti suigrača koji mora napraviti to isto. Grupa čiji su članovi prvi dokotrljali lubenicu su pobjednici.

Tronoga utrka

Tronoga utrka je igra koja potiče zajedništvo i garantira puno smijeha. Kada djeca stanu u paru (po mogućnosti da su iste visine), zavežite jednu nogu zajedno i označite crtu za start i cilj. Neka pucanje balona označi početak trke, a par koji prvi prođe ciljnu ravninu je pobjednik. Možete i organizirati slikanje kako djeca trče kroz završnu crtu i nakon rođendana im poslati kao zahvalnice.

Divovska čestitka 

Nakon ovoliko uzbuđenja i veselih igara, možete smiriti djecu uz malo kreativnog rada. Veliki list hamera prepolovite na pola i to će biti divovska čestitka za slavljenika. Svatko može na čestitku nacrtati i napisati bilo što, pa čak i ocrtati svoj dlan ili nogu ili napisati dosjetku. Ako se radi o malo starijoj djeci, mogu napraviti paravan za slikanje, izrezati otvor za glavu, ukrasiti okolni dio (npr. kao kralj buba ili nacrtati tijelo neke životinje ili slično) te se poslije slikati. Osigurajte dovoljno bojica, ljepilo i škare i koji stari časopis ili čak ostatke ukrasnog papira od poklona.

Uz sve ove igre uvijek možete posegnuti za starim dobrim igrama kao što su graničari, badminton, puhanje balona od sapunice, frizbi i ostale igre s loptom.

Djeca koja ne žele sudjelovati u igrama mogu puštati zmaja ili oslikavati pločnik ili betonsku površinu (ukoliko postoji) s kredama u boji.

Zalazak sunca će označiti kraj zabave. Pravila vrijede kao i prije, djecu uključite u spremanje,  možete ih podijeliti u ekipe - jedna sprema posuđe, druga otpatke, a treća rekvizite. Ne zaboravite roditeljima poslati obećane slike s natjecanja.

Mesoljupci

Nema tice do prasice!