Dječji rođendan

Neka sve bude igra!

Košarica puna Podravka kobasica

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Uz svakodnevnu "čašicu razgovora" sa susjedima ili dragim prijateljima servirajte nešto za prigristi, ugodu za nepce i dušu. Zamezite uz platu omiljenih Podravka nareza i atmosfera će biti još ugodnija.

košarica puna podravka kobasica

Podravkina košarica kobasičarskih proizvoda vrlo je bogata i raznolika, primamljiva izgledom i mirisom, na domaće i dimljeno, na posebno i fino. Zavirite u nju i probajte ne uzeti barem jednu. Mmmm…. Niste uspjeli? To ne znači da niste "karakter". Samo imate istančan smisao za oku ugodno i nepcu poželjno. U njoj možete pronaći veliki izbor svježih kobasica, te polutrajnih (toplinski obrađenih) i trajnih (fermentiranih) koje su nam poznatije kao salame. Razlikujemo ih na osnovi sastava, tehnološkog postupka proizvodnje i načina konzerviranja.

Trajne kobasice se nakon obrade i punjenja podvrgavaju postupcima fermentacije, sušenja i zrenja sa ili bez dimljenja. Po sirovinskom sastavu, prehrambenoj vrijednosti i vremenski dugom i skupom procesu zrenja (fermentacije) najkvalitetniji su i komercijalno najvrijedniji kobasičarski proizvodi. Polutrajne kobasice se nakon punjenja u prirodne ili umjetne ovitke ili kalupe konzerviraju postupkom pasterizacije sa ili bez dimljenja. Svježe kobasice se pune u jestive ovitke i ne podvrgavaju se toplinskoj obradi zbog čega im je trajnost vrlo ograničena.

Ako tražite tradicionalan, kvalitetan i ukusan obrok tada će proizvodi Podravkinog kobasičarskog programa biti sastavni dio i vaše košarice. Uz to, želite obrok koji vam je uvijek imati pri ruci, u hladnjaku, za vas, vašu obitelj, ali često i za nenajavljene goste koji možete konzumirati bez dodatne pripreme, ali i kao sastavni dio raznih kreativnih kulinarskih rješenja. Za zajutrak, kao hladno predjelo, laganu večeru, na poslu, u školi, u prirodi... Ispunite sve ove različite želje izborom bilo kojeg proizvoda iz linije Podravka kobasičarskih proizvoda i uvjerite se da oni mogu pratiti vaš stil života.

Brzo do najfinijih sendviča, kanapea, plata

U svakodnevnom brzom tempu najmanje vremena posvećujemo obrocima. Za doručak, najvažniji obrok u danu, nikad nemamo vremena ili ga konzumiramo na brzaka s nogu. Stoga predlažemo najjednostavniji, ali i najfiniji izbor - sendvič s Podravka salamama. U pecivu, na prepečencu ili kruhu, s dodacima ili bez njih, hladan ili topli.

Neka se zato u vašem hladnjaku uvijek nađe neka od Podravkinih polutrajnih kobasica: jeger, šunka u ovitku, parizer, posebna, posebna s paprikom, tirolska, bečka, ali i trajnih: pikant, dalmatina, čajna, zimska, srijemska, kulen. Za ovo "kulinarko umijeće" u kuhinji vam je potrebno samo mjesto za dasku i nož. Ali ne nužno. Stoga ako niste dovoljno spretni s rezanjem ili nemate mesoreznicu, a volite uredno narezane šnitice trajnih salama, nudimo vam ih već narezane u praktičnom pakiranju i odmah spremne za konzumaciju. Brzo i jednostavno do najfinijih sendviča, a onda duuugo i polagano uživanje u svakom malom zalogaju. Mljac!

Ako želite pripremiti nešto malo profinjenije, upotpuniti zabavu zalogajčićima za prigristi tu su uvijek mali kanapei ili ražnjići s nanizanim Podravkinim salamama, sirom, maslinama, kiselim krastavcima. Kanapei, pravi mali obroci uz tople ili hladne napitke, uvijek su rado viđen gost na takvim druženjima.

Uz svakodnevnu "čašicu razgovora" sa susjedima ili dragim prijateljima servirajte nešto za prigristi, ugodu za nepce i dušu. Zamezite uz platu omiljenih Podravka nareza i atmosfera će biti još ugodnija. Uživajući u svakom zalogaju i svakom trenutku.

Jednostavna kulinarska rješenja za zahtjevne goste

Ako su najfiniji sendviči, kanapei i bogate plate još uvijek prejednostavan izbor za vaše zahtjevne goste ili jednostavno želite nešto više za sebe svi ovi proizvodi mogu biti i dio kreativnih kulinarskih rješenja. Mogu se pripremati kao glavni sastojak toplih jela, variva, na pizzi, na roštilju, kuhati, peći, samostalno ili uz prilog.

Ako želite pojesti nešto toplo i brzo pripremljeno, hot dog hrenovke su vaš prvi odabir koji vole i veliki i mali. Kuhane ili pečene, na tavi ili roštilju, u kombinaciji s majonezom, ketchupom, umotane u lisnato tijesto – izaberite svoju dobitnu kombinaciju.

Kranjsku kobasicu osim što tradicionalno kuhamo ili pečemo pa serviramo uz jaje na oko, također možemo koristiti i u raznim varivima ili na roštilju.

Blago ljut okus prepoznajte u Lovačkoj pikantnoj kobasici, a punoću okusa u komadićima sušene crvene paprike Vikend kobasice.

Upotpunite svoje kulinarsko umijeće u spravljanju pizza i toast sendviča s dodacima po vašem izboru. A glavni sastojak neka svakako bude sočna Podravka šunka za pizzu.

Neka nezaobilazni gost vaše kuhinje svakako bude jedinstveni i neponovljivi - Podravka jeger. Možete ga konzumirati u toplini svog doma, na izletima, u vikendicama i kletima, hladnog sa sirom i vrhnjem ili kao sastavni dio nekog tradicionalnog jela kao što su jeger kuhan u vinu ili pak pečen na roštilju, na štapu na otvorenoj vatri, kao dodatak lovačkom grahu… Koji god način odabrali, garantiramo da ćete uživati svim osjetilima.

Iznutra i izvana - Za dobar tek!

Marka Podravka, karirani uzorak, daska za rezanje kobasičarskih proizvoda u potpunosti ocrtavaju ključne vrijednosti koje su utkane u proizvode: k’o domaće, jednostavno i veselo!

Pomno odabrana kombinacija začina ovim kobasičarskim proizvodima daje prepoznatljiv okus koji traži zalogaj više i zasigurno će pružiti vrhunski gurmanski užitak vašem nepcu.

Uz ovaj novi domaći štih Podravkinih kobasičarskih proizvoda i vrhunsku kvalitetu možete biti sigurni da su svi proizvodi: Za dobar tek!

Gulaš

Inspirirani tradicijom