Eva tuna salate – zdrave, ukusne i praktične

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Ljubitelji prirodne hrane znat će cijeniti to što su Eva tuna salate pripravljene od prirodnih sastojaka, bogate omega-3 masnim kiselinama i proteinima i potpuno bez konzervansa. Možete ih jesti kao samostalan obrok ili upotpuniti drugim jelima prema vlastitom ukusu.

Iz morskih vrtova birani komadići tune, a onih zemaljskih raznovrsno rajsko povrće, sjedinili su se u Eva salati da bi nama bilo zdravo i fino. Vrhunski događaj upotpunjen je i biranim začinima, sasvim u skladu s očekivanjem i nazivima: Mediterana, Dalmatina, Mexicana, Tuna salata crvena kvinoja, Tuna salata kus-kus, Balance i Protein.

Eva PROTEIN tuna salata jedinstvena je po kombinaciji odličnih i zanimljivih sastojaka od kojih se uz tunu izdvajaju mahune, sezam, crna leća te grašak. Mahune su povrće koje obiluje hranjivim tvarima, a posebno se ističe sadržaj proteina koji su važni za rast i razvoj mišića. Osim što su izuzetno hranjive, mahune su i niskokalorične. „Opuštajuća“ Eva BALANCE tuna salata donosi vitalnost i ravnotežu u jednom obroku. Uz tunu, tu se ističu visokovrijedni sastojci sjemenke konoplje, smeđa riža i pržena heljda. Sjemenke konoplje smatraju se super nutrijentom zbog idealnog omjera omega-6 i omega-3 masnih kiselina. Uz to, sjemenke konoplje sadrže bogatstvo minerala i vlakana koje ubrzavaju metabolizam i imaju pozitivan učinak na organizam.

Praktičan obrok dostupan uvijek i posvuda, osim užitka je i nutritivno dobro uravnotežen i bogat. Možete ih jesti kao samostalan obrok ili koristiti u pripremi drugih jela prema vlastitom ukusu.

Zdrav i praktičan obrok za svaku priliku

Mediterana (tuna, mrkva, leća, slanutak, crveni grah, rezana zelena maslina i maslinovo ulje), Dalmatina (tuna, bijeli grah, mrkva, crveni grah, rezana zelena maslina), Mexicana (tuna, crveni grah, kukuruz, mrkva, paprika i chilli), Kus Kus (tuna, kus kus, sušena rajčica, slanutak), Crvena kvinoja (tuna, kvinoja, leća, sušena rajčica), Protein (tuna, sezam, crna leća, grašak, mahune) i Balance (tuna, sjemenke konoplje, smeđa riža, heljda) zadovoljit će i najraznolikije "tunookuse" i "tunopotrebe", a koju god odaberete, osigurali ste "ulov o kojem se priča".

Zapinje li vam mašta kada je riječ o primjeni, evo i pomoći. Dodajte ih salatama s povrćem, rižom, tjesteninom, mahunarkama... ili servirajte kao dodatak punjenom povrću i sendvičima. Za ljetne partyje savršeno će upotpuniti lagane i neodoljive kanapee i bruskete. U toplim varijantama ih priložite pizzama, savijačama, tortiljama, lazanjama, musakama, slanim palačinkama, jelima s rižom ili tjesteninom. Namirnice koje se slažu uz Eva tune salate su celer, peršin, luk, svježa paprika, rajčica, majoneza, senf, sirni ili mliječni namaz, aceto balsamico.

Bogatstvo prirodnih sastojaka, omega-3 masnih kiselina, proteina i bez konzervansa

Ljubitelji prirodne hrane znat će cijeniti to što su Eva tuna salate pripravljene od prirodnih sastojaka, bogate omega-3 masnim kiselinama i proteinima, prirodan izvor vlakana i potpuno bez konzervansa. Naime, suvremenim procesom termičke obrade konzervi se potpuno uništavaju svi mikroorganizmi i spore, a proizvod dobiva na trajnosti, zbog čega konzerviranim ribljim proizvodima nije potrebno dodavati konzervanse.

Riječ-dvije o tuni

O tuni se gotovo sve zna, a opet, neki podaci su nezasluženo prošli neopaženo. Primjerice, izvrstan okus tunjevine dugujemo tuninom "zdravom životu" i gibanju tj. brzom plivanju, koje može dostići i brzinu od 70 km/h. Zbog boje mesa, koja varira od ružičaste do tamnocrvene, tunu nazivaju i "morska ruža". Dok je tuna posvuda sveobožavana, u njenoj konzumaciji ipak prednjače Japanci. S rekreativnim lovljenjem tune povezuje se i slavno ime poput Ernesta Hemingwaya. Prva konzervirana tuna proizvedena je 1903. godine i odmah postigla popularnost. Od tada je praktična tuna u konzervi sastavni dio brojnih zdravih prehrambenih režima i dijeta.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat