Najbolje za bebe

Da majeni narastu vejiki

Čarobni baby finger food!

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Mmm, kako se samo moja beba dobro hrani. Gotovo poželim biti u njezinoj koži. Svi ti ukusni komadići hrane izrezani na štapiće, kockice, trokutiće ili druge simpatične oblike, daleko su od jednolične dječje prehrane kakvu ja pamtim. A vi?

Finger food party

Mislite da vaša beba ne može osjetiti zasićenost svakodnevnom prehranom, onako kako se to događa nama "velikima"? Ukoliko ste potvrdno odgovorili na to pitanje, zastupajući interese vaše bebe i dižući glas u njezino ime, reći ćemo - i vaša beba voli neovisnost, uživa u istraživanju novih oblika, boja i mirisa i na prvom mjestu voli učiti kako bi bolje rasla.
No, i najmanji djelić vašeg truda bit će nagrađen slatkim mumljanjem i grlenim smijehom vaše bebe.

Zasigurno se pitate kakve veze finger food ima sa svim ovime. Udovoljit ćemo vašoj znatiželji i reći da, ma koliko prehranu svoga djeteta obogaćivali unoseći nove zdrave i ukusne namirnice primjerene njegovu uzrastu, pravi izazov nije samo vrsta hrane nego način hranjenja. Stoga, kada bi se pitalo vašu bebu, finger food bio bi njezin prvi odabir.

A sada mali vodič kroz finger food kulturu prije nego vas prepustimo recepturama i idejama našeg vještog kulinarskog tima. Za pripremu, obavezno je naoružati se bezgraničnim strpljenjem, univerzalnim osmjehom i – ništa manje bitnim – sredstvima za čišćenje. Prvi, pomalo nespretni dodiri dječjih prstića s hranom obično završavaju na vrlo neuobičajenim mjestima – televizoru, zidu… (ostatak prepuštamo vašoj mašti ili iskustvu). No, i najmanji djelić vašeg truda bit će nagrađen slatkim mumljanjem i grlenim smijehom vaše bebe.

Ono što vrijedi znati jest da je finger food osim zdrave, raznovrsne, zabavne i oku ugodne hrane i velika utjeha prilikom izbijanja zubića. Zato se nemojte čuditi ukoliko uskoro postane omiljena slobodna aktivnost vaše bebe.

Ne zaboravljajući da su i vaši prvi pokušaji bili nespretni, založite se za samostalnost u izboru i hranjenju i učinit ćete svijet mjestom kakvo vaša beba želi što bolje i što prije upoznati.

Masline

Cure sline od masline