Dječji rođendan

Neka sve bude igra!

Dječje voćne delicije

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Bobičasto voće - jagode, borovnice, ribize i maline na samom su vrhu top liste najzdravijeg voća. Stoga prema Coolinarikinim receptima od njih spremi desert od sira, frape ili umak za sladoled.

Kravlji sir s bobičastim voćem

Kao što postoje top liste najgledanijih filmova, najslušanijih pjesama ili najčitanijih knjiga, tako postoje i top liste najzdravijih namirnica, među kojima je i ona najzdravijeg voća koje uspijeva u našem podneblju. Nutricionisti, stručnjaci za hranu na samom su vrhu top liste najzdravijeg voća, ispred marelica, breskvi, trešnji, kruški, jabuka i šljiva, stavili čak nekoliko vrsta bobičastog voća, jagode, borovnice, ribize i maline.

Osim što prijaju svježi ili pomiješani sa šećerom, od bobičastog voća se mogu pripremiti i različite slastice.

U vrlo jakoj konkurenciji, jer sve voće je neobično zdravo, bobice su sasvim opravdano proglašene NAJ voćnim vrstama. Bobičasto voće sadrži mnogo hranjivih i ljekovitih sastojaka, vitamina i minerala koji nas čine jakima i zdravima. Između ostalog bobice jačaju obrambene snage našeg tijela i štite nas od različitih bolesti. Primjerice, vrlo uspješno nas štiti od ljetnih prehlada koje vrlo lako možemo dobiti u razdoblju uživanja u igranju, kupanju i plivanju u bazenu ili moru.

Kako je trenutno sezona bobičastog voća u punom jeku, bila bi prava šteta ne uživati u jako hranjivim i zdravim te jednako tako ukusnim malinama, borovnicama i ribizima kojih na tržnicama ima u izobilju. Stoga u dogovoru s mamom u svojem domu proglasi dane najzdravijeg voća te ti i tvoji ukućani svakodnevno pojedite šalicu sočnih i slasnih bobica. Naravno, osim što prijaju same ili pomiješane sa šećerom, od bobičastog voća se mogu pripremiti i različite slastice. Neke od njih po Coolinarikinim receptima vrlo jednostavno možeš pripremiti čak i sam ili uz malu pomoć mame, tate, brata ili sestre.

Za desert od sira s bobicama, jednako tako zdravi, kalcijem bogati kravlji sir izmiješaj sa slatkim vrhnjem i slatkim javorovim sirupom te potom po njemu rasporedi pomiješane borovnice, maline i jagode.

Možeš spremiti i vrlo ukusan, osvježavajući frape od bobičastog voća koji je k tome i posebno zdrav jer se osim od bobica priprema i od mlijeka soje ili riže te smeđeg šećera, posebno zdravih namirnica koje ako još nisi, svakako moraš probati.

Bobičasto voće možeš iskoristiti i za pripremu slasnog umaka od borovnica i malina koji će tvoj omiljeni sladoled, puding, palačinke ili kolač učiniti još ukusnijim.

Gulaš

Inspirirani tradicijom