Dječje voćne delicije

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Bobičasto voće - jagode, borovnice, ribize i maline na samom su vrhu top liste najzdravijeg voća. Stoga prema Coolinarikinim receptima od njih spremi desert od sira, frape ili umak za sladoled.

Kao što postoje top liste najgledanijih filmova, najslušanijih pjesama ili najčitanijih knjiga, tako postoje i top liste najzdravijih namirnica, među kojima je i ona najzdravijeg voća koje uspijeva u našem podneblju. Nutricionisti, stručnjaci za hranu na samom su vrhu top liste najzdravijeg voća, ispred marelica, breskvi, trešnji, kruški, jabuka i šljiva, stavili čak nekoliko vrsta bobičastog voća, jagode, borovnice, ribize i maline.

Osim što prijaju svježi ili pomiješani sa šećerom, od bobičastog voća se mogu pripremiti i različite slastice.

U vrlo jakoj konkurenciji, jer sve voće je neobično zdravo, bobice su sasvim opravdano proglašene NAJ voćnim vrstama. Bobičasto voće sadrži mnogo hranjivih i ljekovitih sastojaka, vitamina i minerala koji nas čine jakima i zdravima. Između ostalog bobice jačaju obrambene snage našeg tijela i štite nas od različitih bolesti. Primjerice, vrlo uspješno nas štiti od ljetnih prehlada koje vrlo lako možemo dobiti u razdoblju uživanja u igranju, kupanju i plivanju u bazenu ili moru.

Kako je trenutno sezona bobičastog voća u punom jeku, bila bi prava šteta ne uživati u jako hranjivim i zdravim te jednako tako ukusnim malinama, borovnicama i ribizima kojih na tržnicama ima u izobilju. Stoga u dogovoru s mamom u svojem domu proglasi dane najzdravijeg voća te ti i tvoji ukućani svakodnevno pojedite šalicu sočnih i slasnih bobica. Naravno, osim što prijaju same ili pomiješane sa šećerom, od bobičastog voća se mogu pripremiti i različite slastice. Neke od njih po Coolinarikinim receptima vrlo jednostavno možeš pripremiti čak i sam ili uz malu pomoć mame, tate, brata ili sestre.

Za desert od sira s bobicama, jednako tako zdravi, kalcijem bogati kravlji sir izmiješaj sa slatkim vrhnjem i slatkim javorovim sirupom te potom po njemu rasporedi pomiješane borovnice, maline i jagode.

Možeš spremiti i vrlo ukusan, osvježavajući frape od bobičastog voća koji je k tome i posebno zdrav jer se osim od bobica priprema i od mlijeka soje ili riže te smeđeg šećera, posebno zdravih namirnica koje ako još nisi, svakako moraš probati.

Bobičasto voće možeš iskoristiti i za pripremu slasnog umaka od borovnica i malina koji će tvoj omiljeni sladoled, puding, palačinke ili kolač učiniti još ukusnijim.

Tjestenina

Svestrana Talijanka