Roler Lino

Paula je sjedila na klupici i uzbuđeno gledala rolere kako jure stazom. Rolanje joj je izgledalo jako zabavno, ali poprilično teško. Na sreću, Paulu nije bilo strah ničega pa je danas hrabro obula role. U prvih nekoliko minuta je tri puta završila na podu. Paulu to nije obeshrabrilo – svaki put je ustala i nastavila dalje.

No, nakon što je pala i četvrti put, Paula je zastala. Sjetila se da joj je tata poklonio figuricu Lino Rolera i rekao joj da ga stavi u džep za sreću. Paula je zavukla ruku u džep i čvrsto stisnula figuricu.

- Hej! Zgnječit ćeš me!– začulo se iz džepa. Paula je ostala zbunjena. Nije znala da figurice mogu pričati. Izvukla je Lina iz jakne, a on je popravio štitnike i nastavio – Ako želiš, pokazat ću ti nešto jako fora! Čvrsto zatvori oči, idemo u budućnost! – rekao je uzbuđeni Lino. Paula ga je poslušala i zatvorila oči. Imala je osjećaj kao da leti. Začuo se neki neobičan prasak, a Paula je ponovo osjetila klupicu pod sobom. Uzbuđeni Lino joj je rekao da otvori oči.

 – Pogledaj ovo! – Lino je pokazao prstom prema djevojčici koja im se približavala iz daljine velikom brzinom. Rolala se kao prava majstorica. Kada im se približila, Paula je ostala iznenađena.

- Hej Lino, jesam to ja? – zbunjeno je upitala Paula.

- Jesi! Vidiš kako ti genijalno ide! Sada znaš da možeš. Važno je imati samopouzdanja! – veselo joj je odgovorio Lino. – Idemo nazad, vrijeme je da naučiš rolati!

Paula je čvrsto zatvorila oči. Baš kao i prije, mislila je da leti. Kada je osjećaj nestao, otvorila je oči i navukla role na noge. Ustala je, još neko vrijeme se pridržavala za klupicu, a potom se snažnim zamasima odgurnula do tate koji ju je čekao na drugoj strani staze. Tata ju je ponosno dignuo u zrak i zavrtio

Natrag na naslovnicu Naslovnica

Upoznaj nove Lino figurice!