Lino mađioničar

Luka se voli zabavljati na uistinu mnogo načina – voli igrati nogomet s prijateljima, gledati crtiće s tatom i igrati društvene igre s mamom. Malo manje voli kada se mora igrati sa svojom malom sekom. Njezine igre su mu dosadne, ali i s njom je ljepše igrati se nego biti sam.  

Današnji dan i nije baš po Lukinom ukusu. Cijeli dan lije kiša, mama je morala odjuriti na sastanak, tata kuha ručak, a seka je kod prijateljice. Luki je dosadno.

- Hej Luka! Pokazat ću ti nešto super! – začuo se glas iz kutije za igračke. Luka je zbunjeno dotrčao do kutije i tamo ugledao Linu Mađioničara. Lino je u tren oka pretvorio Lukinu sobu u pravu zemlju iz bajke. Zečevi su iskakali iz šešira i radili majstorije u zraku – jedan zeko je napravio čak trostruki salto! Grlice su izlijetale iz mađioničareva rukava, a iz kljuna su bacale slatkiše po cijeloj sobi. U samo jednom potezu, Lino je napravio kuću od karata od poda do stropa! Zatim je izvukao čokoladne loptice i pozvao Luku na dvoboj u žongliranju. Luka je pobijedio i za nagradu dobio ukusnu čokoladnu nagradu. Nije se mogao prestati smijati od sreće i uzbuđenja.

- Luka, ručak je gotov, a i mama se vratila s posla! – tata je ušao u sobu. U tren oka je nestao sav svijet iz bajke, a Luka je sjedio na podu s Linom Mađioničarem u ruci. Sada Luka zna da je sve to bio plod njegove mašte. Luka je bio sretan jer mu je vrijeme brzo prošlo. Uz puno mašte možeš se zabaviti čak i kada si sam!

Natrag na naslovnicu Naslovnica

Upoznaj nove Lino figurice!

Klikni na figuricu i pročitaj priču :)