Frajer Lino

Jan je jučer imao uzbudljiv dan. Dobio je peticu iz matematike, a učiteljica je pred svima pohvalila njegov sastavak iz engleskog. Bilo je i smiješnih situacija. Na odmoru mu je klimavi zub ostao u jabuci, pa su ga neko vrijeme su ga zezali, ali Janu to nije smetalo. Voli se šaliti na svoj račun. Na tjelesnom je pokušao zadiviti Lorenu. Spazio je da ga gleda pa se zaletio prema lopti punom brzinom. U trku se popiknuo i promašio cijelu loptu. Jan zna da nije baš neki nogometaš, ali bilo bi mu draže da nije promašio baš pred Lorenom.

Jan se veseli današnjem odlasku u školu, iako nije siguran kako da priđe Loreni. Dok je spremao torbu, na stolu je opazio Lino Frajera i uzeo ga u ruku.

– Joj, da sam barem ovako cool. Onda bih joj sigurno prišao! – pomislio je. Odjednom se figurica u njegovoj ruci promeškoljila, a Jan se toliko iznenadio da mu je skoro ispala iz ruke.

– Ej Jan, čujem da te muči ljubav. E pa slušaj! Cure ti vole kad si svoj. I kad znaš što želiš.

–  Ne razumijem na što misliš – odgovorio je Jan.

– Pa ono… Pusti nogomet! Možda da joj radije pokažeš neku svoju maketu?

– Hm… nikada mi nije palo na pamet da bi joj se to moglo svidjeti. – zaključio je Jan.

– Ako joj se ne sviđa, onda i nije baš cura za tebe! – odgovorio mu je Frajer, zadovoljan svojim mudrim odgovorom.

Jan je zgrabio maketu svemirskog broda i pažljivo ju pospremio u torbu. Kada je stigao pred školu, tamo nije bilo nikog osim Lorene. Stisnuo je zube i prišao djevojčici.

– Hej Lorena, hoćeš da ti pokažem svoju maketu? – upitao ju je.

– Može! Obožavam raditi makete! – veselo mu je odgovorila.

Jan je izvukao svemirski brod iz torbe. Djevojčica je bila oduševljena! Cijeli dan su proveli zajedno u igri i postali su nerazdvojni prijatelji. 

Natrag na naslovnicu Naslovnica

Upoznaj nove Lino figurice!