Božićnjak Lino

Tina je sjedila za kuhinjskim stolom. Nasred stola je stajao veliki adventski vijenac. Upaljene svijeće su bacale nježno, žuto svjetlo na staru, izlizanu kuharicu. Svake godine su Tina i baka zajedno radile božićne kolače. Baka je imala puno strpljenja i iz godine u godinu je Tini davala sve veće zadatke. Međutim, baka i djed su prije nekoliko dana otišli na vikendicu i zbog velikog snijega se vraćaju tek kasno popodne. Tina nije mogla zamisliti Badnjak bez pripreme kolača.

Otvorila je kuharicu i pronašla svoj najdraži recept – vanilin kiflice.

– Kada bih barem mogla sama ispeći kolače. – pomislila je.

– Tina, pa to je odlična ideja! Ajmo na posao! – začula je veseli usklik s police. Tina je pogledala u smjeru iz kojeg je dolazio glas. Po polici je razigrano skakutao Lino Božićnjak. Tina nije mogla vjerovati svojim očima. Kada se uvjerila da ne sanja, približila mu se.

– Joj Lino… Nisam baš sigurna da mogu bez bakine pomoći. – rekla mu je Tina.

– Ma ne brini! Ja sam tu da ti pomognem! – veselo je odgovorio Lino.

Tina i Lino su se bacili na posao. Pjevušili su božićne pjesme, izmjerili sastojke i umijesili tijesto. Oblikovali su kiflice, posložili ih jednu do druge i ubacili u pećnicu.

– Hvala ti na pomoći Lino! –

– Ma nema na čemu! To mi je posao. – odgovorio je medvjedić. Tina ga je vratila na policu.

Kada se kuhinjom proširio nježan miris pečenih kiflica, začulo se zvonce na vratima. Tina je pojurila do ulaza i tamo ugledala baku i djeda.

– Što to tako fino miriši? – upitala je baka odmah s ulaza.

– Ispekla sam kolače! Sama samcata! – Tina je ponosno objasnila.

Baka je izvadila kiflice iz pećnice.

– Izgledaju predivno! – ponosno je uskliknula baka i čvrsto zagrlila svoju unuku. Tina je bila presretna jer će Božić ipak dočekati uz baku i djeda, kakao i svoje omiljene kiflice.

Natrag na naslovnicu Naslovnica

Upoznaj nove Lino figurice!

Klikni na figuricu i pročitaj priču :)