Pjevačica Lada

Dino je na putu do škole, baš kao i svakoga dana, prolazio kroz veliko parkiralište. Bilo je tu svakakvih vozila – od starih, izgrebanih karavana do velikih, sjajnih terenaca. Dini je ovo bio najdraži komad puta. Svaki dan bi išao drugim putem i razgledavao automobile.

Međutim, Dino danas razmišlja o nečem drugom. U podne se održava školska priredba i Dino pred svima mora svirati školsku himnu. Iako već dvije godine svira flautu, imao je malu tremu.

Dino je za doručkom otvorio svoje omiljene žitarice. Baš kao da ga netko zafrkava, u kutiji je pronašao figuricu Lade Pjevačice. Nije bio raspoložen za šalu pa ju je samo gurnuo u džep i krenuo prema školi.

Kada se provlačio između dva automobila, Dino je iz džepa začuo zvonki glasić.

- Hej Dino! Daj se malo opusti, pokvarit ćeš mi frizuru – viknula je Lada. Dino do tada nije ni shvatio da grčevito stišće figuricu u ruci.

- Ma kako? Ja stvarno nisam za nastupe. Da barem ne znam svirati flautu! – odgovorio je Dino.

- Puno ljudi muči trema! Ali moraš smisliti svoj trik. Recimo, ja uvijek zamišljam da ispred mene sjede čimpanze koje se krevelje. To me opusti i onda mi je puuuno lakše pjevati. – ispričala mu je Lada. Dino se nasmijao savjetu i spremio Ladu u džep.

Ubrzo je stigao do škole. Učiteljica ga je zgrabila već na hodniku. - Hajde Dino, na redu si! – Kada su došli do ulaza u dvoranu, zamro je žamor i zamijenio ga je pljesak. Dino je zastao pred vratima, zatvorio oči i pomislio na Ladin savjet. Kada je zakoračio u dvoranu, imao je što za vidjeti – pred njim je sjedilo nekoliko stotina veselih, razigranih čimpanzi. Dino se osmjehnuo, čvrsto stisnuo flautu u ruci i zasvirao bez straha ljepše nego ikada.

Natrag na naslovnicu Naslovnica

Upoznaj nove Lino figurice!