Nastavi na podravka.hr

Moja najdraža juha!
Juhe!

otkrij kako par žlica juhe može stvoriti nezaboravan osjećaj.

Kako? Jednostavno odaberi omiljenu juhu i saznaj svoje osjećaje.


Romantičan zalazak sunca na krovu zgrade? Zvuči kao idealna prilika da mu obznaniš svoje osjećaje. Učinit ćeš to:

  • znakovitim pogledom?
  • govorom tijela?
  • vrhunskim okusom?

Naš je prijedlog da se uzdaš u opciju br. 3.

Osvoji ga neodoljivim kremastim okusom Podravka krem juhe od gljiva. Vrganji, šampinjoni i par taman pogođenih kapi maslinova ulja zagolicat će njegove okusne pupoljke i izazvati osjećaj prave zaljubljenosti – i to ne samo u juhu, nego i u osobu koja ju je skuhala. Jer jednom kad ga zagriješ ovakvom juhom, nema šanse da se ikada ohladi od tebe.

Napravi juhu. Stvori osjećaj.

Svi imamo svoje tajne užitke i slatke grijehe. Oni trenuci koje uhvatiš samo za sebe i u kojima si ispuniš sve želje i željice. Odeš s frendicama u shopping, napraviš pjenušavu kupku, pročitaš dobru knjigu... Ali stravstvenom hedonistu na prvom je mjestu uvijek dobra hrana. Podravkina juha od bundeve sa sjemenkama suncokreta prava je hrana za dušu od koje ćeš se za tren osjećati kao kraljica (jeseni). Uz to je možeš kombinirati na sto načina, dodavati, začiniti, rezuckati, miješati… Na kraju je uvijek za prste polizat'! A možda i cijeli lonac, jer nemoguće je stati kad tako uživaš!

Napravi juhu. Stvori osjećaj.

Prvi dojam je velika stvar. Razmisli malo. Koliko prilika imaš za prvi dojam? Upravo tako. Zato je taj trenutak od presudne važnosti. U različitim prilikama iskoristit ćeš svakojaka oružja da impresioniraš nekoga do koga ti je stalo (vrhunska pirueta na baletnom podiju sasvim je legitiman način), no kako bi bila sigurna da će tvoj prvi dojam oboriti s nogu, osim impresivnom koreografijom posluži se i Podravkinom juhom od šparoga i vlasca. Talent, na kraju krajeva, dolazi iznutra. Stoga jednostavno budi svoja i oduševljenje neće izostati. To je najbolji recept za uspjeh!

Napravi juhu. Stvori osjećaj.

Nedjelja, dva sata. Obiteljski ručak kod njezinih, prepun stol. Po čemu ćeš pamtiti ovaj događaj?

  • Po tajnom receptu njene mame
  • Buketu cvijeća koju si donio
  • Skrivenim pogledima između žlica juhe

Vjerojatno po svemu navedenom, ali ovo potonje odnosi pobjedu. Dok svi uživaju u juhi, ti si uhvatio pogled svoje drage i još jednom potvrdio – sada ste bliži nego ikad. Jer znaš da si se s nekim potpuno zbližio kad se bez verbalne komunikacije, s pomoću jednog znakovitog pogleda, možete složiti da je ova juha vjerojatno najbolja koju ste ikad jeli. Nije ni čudo – svježa rajčica i kremasta mozzarella nikada nisu bile ovako sljubljene!

Napravi juhu. Stvori osjećaj.

Recimo da je današnji dan bio takav da ga jednostavno moraš završiti seansom savršenog opuštanja. U takvoj situaciji snaga je već na izmaku i vrijeme koje planiraš posvetiti postizanju potpune relaksacije je – kratko. Prva dostupna ugodna fotelja, topla dekica, daljinski upravljač i nešto fino za toliko potrebnu okrepu. Brzo? Fino? Okrepljujuće? Samo je jedan odgovor na ova tri pitanja – Podravka krem juha od brokule i cvjetače. Bogatstvo povrća, odabrani začini i dodatak aromatičnog vlasca u trenu će tvoju ležaljku ili fotelju pretvoriti u masažni stol. Opusti se i – uživaj.

Napravi juhu. Stvori osjećaj.

Gledaš ju već tjednima. Razrađuješ taktike, smišljaš strategije, planiraš napad. Ali na koji način ćeš osvojiti njeno srce?

  • Brzim autom
  • Orginalnom večerom
  • Nabildanim mišićima

Pravi frajer zna da ljubav ide kroz želudac. Svaka cura sanja o svojem superheroju koji će ju spasiti i radi kojeg će joj pasti vilica do poda. Ili još bolje – žlica! Budi uzbudljiv kao nova kombinacija Podravkine juhe kopriva sa sirom i nećeš se opeći. Mlada kopriva sa sirom, dobra juha!

Napravi juhu. Stvori osjećaj.

Kada mirisnim vrganjima i šampinjonima dodate nekoliko kapi najfinijeg maslinovog ulja, dobijete kombinaciju kojoj nema ravne.

Osim bogatstva gljiva i maslinovog ulja, tu su i celer, krumpir, luk te dodatak rajčice i aromatični začini za još puniji povrtni okus.

Ne sadrži bojila, arome niti pojačivače okusa – tu vas čeka kremasto savršenstvo sklada prirodno ukusnih sastojaka!

Više ne morate čekati jesen kako biste uživali u najfinijim plodovima - ovo jušno zadovoljstvo dostupno vam je tijekom svih godišnjih doba!

Nenadmašno kremasta i s okusom fine zrele bundeve, ova juha upotpunjena je hrskavim sjemenkama suncokreta i biranim začinima.

Bez umjetnih aroma i pojačivača okusa, cijelu će godinu ispuniti gastronomskim užitkom.

Kad se neodoljiv miris ove slasne juhe počne širiti iz kuhinje, sva vaša osjetila bit će odmah probuđena!

Fine kremaste teksture i punog okusa, obogaćena je komadićima bijelih i zelenih šparoga, kolutićima vlasca i prirodnim začinima, bez umjetnih pojačivača okusa i bojila.

Samo naprijed, otkrijte što se krije iza njenog profinjenog mirisa - čekaju vas pravi užici u svakoj žlici!

Bez komplikacija i bez mnogo utrošenog vremena, Podravka krem juha od rajčice s mozzarellom vodi vas do rajskog užitka u svakom svom bogatom zalogaju.

Stvorena bez pojačivača okusa i bez umjetnih bojila, donosi prirodno neodoljivu kombinaciju aroma u kojoj sa slašću mogu uživati čak i vegetarijanci.

Neke odluke uistinu nisu teške - odaberite najlakši put do juhe od rajčice bez greške!

Teško je odoljeti prirodnom skladu okusa ovih srodnih povrtnica, pogotovo kad znate da juha ne sadrži umjetne pojačivače okusa, bojila niti arome.

Svoj pun okus duguje bogatstvu povrća, pomno odabranim začinima i dodatku aromatičnog vlasca.

Gotova je u samo nekoliko minuta, a rezultat je dvostruk gastronomski užitak - zaokružen okus, zanimljiv izgled.

Upoznajte koprivu u sasvim novom svjetlu! Podravka krem juha Kopriva sa sirom otkrit će vam najnježniju stranu ove poznate biljke.

Slasna jušna kombinacija obradovat će vas svojim punim okusom, a vaša će nepca posebno razmaziti sastavom bez pojačivača okusa, bojila i aroma, prikladnim i za vegetarijance.

Iznimno kremasta, bogata i blaga – mnogo je razloga zbog kojih će vam biti draga!

Aromatična juha od gljiva

Sastojci za 4 osobe

1 vrećica Krem juhe od gljiva s maslinovim uljem Podravka
50 g sitno mljevenih indijskih oraščića
1-2 žlice limunova soka
1 žlica nasjeckane suhe chilli papričice

Priprema

  1. Sadržaj vrećice krem juhe od gljiva s maslinovim uljem razmutite u 800 ml hladne vode.
  2. Dodajte sitno mljevene indijske oraščiće, limunov sok i miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri.
  3. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Posluživanje

Juhu poslužite posipanu sitno nasjeckanom suhom čili papričicom.

Savjet

Indijske oraščiće možete zamijeniti lješnjacima.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Egzotična juha od bundeve

Sastojci za 3 osobe

1 Krem juha od bundeve sa sjemenkama suncokreta Podravka
2 žlice soka limete
1 žličica curry praha
50 g očišćenih bučinih sjemenki
1 žlica nasjeckanog lista korijandera

Priprema

  1. Sadržaj vrećice uspite u 750 ml hladne vode.
  2. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri pa dodajte sok limete.
  3. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Posluživanje

Juhu poslužite posipanu curryjem, poprženim bučinim sjemenkama i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Ako ste istinski ljubitelj orijentalne kuhinje, dodajte malo cimeta u prahu za potpuni užitak.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Krem varivo od šparoga

Sastojci 4 osobe

1 Krem juha od zelenih i bijelih šparoga Podravka
200 g mrkve
1 stapka celera (60 g)
2 šparoge
2 žlice maslinova ulja
2 mlada luka

Priprema

  1. Na maslinovom ulju kratko popecite mrkvu narezanu na kockice. Dodajte šparoge narezane na manje komade i mladi luk i stapku celera narezane na ploškice.
  2. Sve zajedno zalijte s 500 ml tople vode i kuhajte 10-ak minuta da povrće malo omekša.
  3. Sadržaj vrećice krem juhe od šparoga razmutite u 500 ml hladne vode i dodajte k povrću.
  4. Kad zakuha, kuhajte 5 minuta na laganoj vatri neprestano miješajući.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Savjet

Umjesto mrkve, celera i šparoga možete dodati povrće po želji.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Krem juha od rajčica s kozicama

Sastojci za 3-4 osobe

1 Krem juha od rajčica s mozzarellom
150 g očišćenih repova kozica (ili gambera)
2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
Prstohvat Chillija u prahu Podravka
Svježi bosiljak za ukrašavanje

Priprema

  1. Sadržaj vrećice uspite u 750 ml mlake vode. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavrije.
  2. Umiješajte kozice, chilli i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Na kraju dodajte maslinovo ulje.

Posluživanje

Juhu poslužite posipanu nasjeckanim bosiljkom.

Savjet

Umjesto kozica možete dodati filete bijele ribe narezane na komade.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Juha od brokule s pršutom

Sastojci 4 osobe

1 vrećica Krem juhe od brokule i cvjetače Podravka
600 ml vode
100 ml vrhnja za kuhanje
50 ml suhog bijelog vina
50 g pršuta
1 žlica maslinovog ulja

Priprema

  1. Na maslinovu ulju kratko popecite pršut narezan na trakice. Zalijte sa 600 ml vode u koju ste umiješali sadržaj krem juhe od brokule i cvjetače.
  2. Kuhajte na laganoj vatri 8 minuta uz miješanje.
  3. Zatim dodajte mlijeko i vino pa prokuhajte 2 minute uz miješanje. Prije posluživanja dodajte vrhnje.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s kockicama kruha.

Savjet

Umjesto vrhnja, za kuhanje možete staviti mlijeko.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Lungić s umakom od koprive

Sastojci za 4 osobe

600 g svinjskog filea (lungić)
Sol
Crni papar mljeveni Podravka
Prstohvat sušenog Timijana Podravka
3 žlice ulja
500 g kuhanog povrća (krumpir, mrkva, mahune...)

Umak

1 Krem juha Kopriva sa sirom Podravka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g mascarpone sira

Priprema

  1. Svinjski file očistite od suvišnih kožica i masnoće. Narežite ga na odreske debljine 2 cm i lagano rukom raširite. Meso posolite, popaprite i pospite timijanom te stavite sa strane. Povrće skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Sadržaj vrećice uspite u 450 ml mlake vode i miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavrije. Kuhajte na laganoj vatri 8 minuta neprestano miješajući. Potkraj kuhanja dodajte vrhnje, sir, promiješajte i ostavite da još jednom provrije.
  3. Odreske stavite na zagrijano ulje u tavi i ispecite ih na srednjoj vatri s obje strane.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom od koprive i kuhanim povrćem.

Savjet

Umjesto povrća možete poslužiti njoke ili pire krumpir.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Infozona

Najveći organizam na Zemlji je gljiva Armillaria u Oregonu koja prekriva 9 četvornih km.
Kina je najveći svjetski proizvođač gljiva.
Gljive su jedna od namirnica s famoznim petim okusom zvanim umami.
Gljive su „meso” vegetarijanskog svijeta.



Okusi ljubav uz krem juhu od gljiva!

Volite gljive, ali nikada ih niste brali?

Vodimo vas u tihi lov, što je službeni naziv za sakupljanje gljiva. Možete ih loviti po cijeloj Hrvatskoj, ali na ovim mjestima ćete ih sigurno naći:

  • Ravna gora - proljetna gljivarijada i gljivarske fešte
  • Delnice, Marohlijada - tradicionalna proljetna berba smrčka
  • Slatina i okolica
  • Labin, Istra
  • Vukomeračke gorice

Infozona

Na svijetu ima čak 800 vrsta bundeva i većina ih je jestiva.
Prema Guinnessovoj knjizi rekorda najveća pita od bundeva težila je čak 916 kg.
U Hrvatskoj se izložba bundeva već nekoliko godina održava u Tovarniku u sklopu Festivala voćnih rakija i likera.



Jednostavno uživaj uz juhu od bundeve!

Čitanje može biti užitak inspiriran bundevama.

Ovo su samo neke od knjiga u kojima su svoje mjesto našle ove kraljice jeseni:

  • Pepeljuga (Jacob i Wilhelm Grimm)
  • Legenda o sanjivoj dolini (Washington Irving)
  • Kalvin i Hobs (Bill Watterson)
  • Sjećanja jedne gejše (Arthur Golden)
  • Mahovina sa stare kuće (Nathaniel Hawthorne)
  • Vesele žene Windsorske (William Shakespeare)


izazovi divljenje uz krem juhu od šparoge!

Balet ostavlja bez daha.

Trnoružicu ili Labuđe jezero gledamo s divljenjem. Pokreti Mihaila Barišnikova prava su čarolija. Talenti su svuda oko nas. Svaki je poseban i zadivljujuć na svoj način, osobito ako je uložen za dobrobit čovječanstva. Možda nas ne bi zadivili na podiju, ali im se divimo zbog drugih postignuća:

  • Nikola Tesla
  • Albert Einstein
  • Leonardo da Vinci
  • Terence Tao
  • Stephen Hawking




Pripremi iznenadenje uz krem juhu od koprive!

Skuhajte juhu i udobno se smjestite, donosimo vam listu filmova s najneočekivanijim obratima.

  • Psiho (1960)
  • Planet majmuna (1968)
  • Šesto čulo (1999)
  • Memento (2000)
  • Privedite osumnjičene (1995)




Osjeti bliskost uz krem juhu od rajčice i mozzarelle!

Ponekad naizgled nespojive stvari mogu biti toliko dobre da ih ne možemo prestati gledati, slušati, jesti...

Kao i ovu juhu. Postoje bliskosti koje je teško objasniti, ali su urnebesno zabavne, baš kao i ovi YouTube mashupovi:



Opusti se uz krem juhu od brokule i cvjetače!

Napravite juhu, upalite player i udobno se smjestite.

Opustite se uz neke glazbene brojeve koje će na vas djelovati poput masaže:

Kada mirisnim vrganjima i šampinjonima dodate nekoliko kapi najfinijeg maslinovog ulja, dobijete kombinaciju kojoj nema ravne.

Osim bogatstva gljiva i maslinovog ulja, tu su i celer, krumpir, luk te dodatak rajčice i aromatični začini za još puniji povrtni okus.

Ne sadrži bojila, arome niti pojačivače okusa – tu vas čeka kremasto savršenstvo sklada prirodno ukusnih sastojaka!

Više ne morate čekati jesen kako biste uživali u najfinijim plodovima - ovo jušno zadovoljstvo dostupno vam je tijekom svih godišnjih doba!

Nenadmašno kremasta i s okusom fine zrele bundeve, ova juha upotpunjena je hrskavim sjemenkama suncokreta i biranim začinima.

Bez umjetnih aroma i pojačivača okusa, cijelu će godinu ispuniti gastronomskim užitkom.

Kad se neodoljiv miris ove slasne juhe počne širiti iz kuhinje, sva vaša osjetila bit će odmah probuđena!

Fine kremaste teksture i punog okusa, obogaćena je komadićima bijelih i zelenih šparoga, kolutićima vlasca i prirodnim začinima, bez umjetnih pojačivača okusa i bojila.

Samo naprijed, otkrijte što se krije iza njenog profinjenog mirisa - čekaju vas pravi užici u svakoj žlici!

Bez komplikacija i bez mnogo utrošenog vremena, Podravka krem juha od rajčice s mozzarellom vodi vas do rajskog užitka u svakom svom bogatom zalogaju.

Stvorena bez pojačivača okusa i bez umjetnih bojila, donosi prirodno neodoljivu kombinaciju aroma u kojoj sa slašću mogu uživati čak i vegetarijanci.

Neke odluke uistinu nisu teške - odaberite najlakši put do juhe od rajčice bez greške!

Teško je odoljeti prirodnom skladu okusa ovih srodnih povrtnica, pogotovo kad znate da juha ne sadrži umjetne pojačivače okusa, bojila niti arome.

Svoj pun okus duguje bogatstvu povrća, pomno odabranim začinima i dodatku aromatičnog vlasca.

Gotova je u samo nekoliko minuta, a rezultat je dvostruk gastronomski užitak - zaokružen okus, zanimljiv izgled.

Upoznajte koprivu u sasvim novom svjetlu! Podravka krem juha Kopriva sa sirom otkrit će vam najnježniju stranu ove poznate biljke.

Slasna jušna kombinacija obradovat će vas svojim punim okusom, a vaša će nepca posebno razmaziti sastavom bez pojačivača okusa, bojila i aroma, prikladnim i za vegetarijance.

Iznimno kremasta, bogata i blaga – mnogo je razloga zbog kojih će vam biti draga!

Aromatična juha od gljiva

Sastojci za 4 osobe

1 vrećica Krem juhe od gljiva s maslinovim uljem Podravka
50 g sitno mljevenih indijskih oraščića
1-2 žlice limunova soka
1 žlica nasjeckane suhe chilli papričice

Priprema

  1. Sadržaj vrećice krem juhe od gljiva s maslinovim uljem razmutite u 800 ml hladne vode.
  2. Dodajte sitno mljevene indijske oraščiće, limunov sok i miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri.
  3. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Posluživanje

Juhu poslužite posipanu sitno nasjeckanom suhom čili papričicom.

Savjet

Indijske oraščiće možete zamijeniti lješnjacima.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Egzotična juha od bundeve

Sastojci za 3 osobe

1 Krem juha od bundeve sa sjemenkama suncokreta Podravka
2 žlice soka limete
1 žličica curry praha
50 g očišćenih bučinih sjemenki
1 žlica nasjeckanog lista korijandera

Priprema

  1. Sadržaj vrećice uspite u 750 ml hladne vode.
  2. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri pa dodajte sok limete.
  3. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Posluživanje

Juhu poslužite posipanu curryjem, poprženim bučinim sjemenkama i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Ako ste istinski ljubitelj orijentalne kuhinje, dodajte malo cimeta u prahu za potpuni užitak.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Krem varivo od šparoga

Sastojci 4 osobe

1 Krem juha od zelenih i bijelih šparoga Podravka
200 g mrkve
1 stapka celera (60 g)
2 šparoge
2 žlice maslinova ulja
2 mlada luka

Priprema

  1. Na maslinovom ulju kratko popecite mrkvu narezanu na kockice. Dodajte šparoge narezane na manje komade i mladi luk i stapku celera narezane na ploškice.
  2. Sve zajedno zalijte s 500 ml tople vode i kuhajte 10-ak minuta da povrće malo omekša.
  3. Sadržaj vrećice krem juhe od šparoga razmutite u 500 ml hladne vode i dodajte k povrću.
  4. Kad zakuha, kuhajte 5 minuta na laganoj vatri neprestano miješajući.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Savjet

Umjesto mrkve, celera i šparoga možete dodati povrće po želji.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Krem juha od rajčica s kozicama

Sastojci za 3-4 osobe

1 Krem juha od rajčica s mozzarellom
150 g očišćenih repova kozica (ili gambera)
2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
Prstohvat Chillija u prahu Podravka
Svježi bosiljak za ukrašavanje

Priprema

  1. Sadržaj vrećice uspite u 750 ml mlake vode. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavrije.
  2. Umiješajte kozice, chilli i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Na kraju dodajte maslinovo ulje.

Posluživanje

Juhu poslužite posipanu nasjeckanim bosiljkom.

Savjet

Umjesto kozica možete dodati filete bijele ribe narezane na komade.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Juha od brokule s pršutom

Sastojci 4 osobe

1 vrećica Krem juhe od brokule i cvjetače Podravka
600 ml vode
100 ml vrhnja za kuhanje
50 ml suhog bijelog vina
50 g pršuta
1 žlica maslinovog ulja

Priprema

  1. Na maslinovu ulju kratko popecite pršut narezan na trakice. Zalijte sa 600 ml vode u koju ste umiješali sadržaj krem juhe od brokule i cvjetače.
  2. Kuhajte na laganoj vatri 8 minuta uz miješanje.
  3. Zatim dodajte mlijeko i vino pa prokuhajte 2 minute uz miješanje. Prije posluživanja dodajte vrhnje.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s kockicama kruha.

Savjet

Umjesto vrhnja, za kuhanje možete staviti mlijeko.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Lungić s umakom od koprive

Sastojci za 4 osobe

600 g svinjskog filea (lungić)
Sol
Crni papar mljeveni Podravka
Prstohvat sušenog Timijana Podravka
3 žlice ulja
500 g kuhanog povrća (krumpir, mrkva, mahune...)

Umak

1 Krem juha Kopriva sa sirom Podravka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g mascarpone sira

Priprema

  1. Svinjski file očistite od suvišnih kožica i masnoće. Narežite ga na odreske debljine 2 cm i lagano rukom raširite. Meso posolite, popaprite i pospite timijanom te stavite sa strane. Povrće skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Sadržaj vrećice uspite u 450 ml mlake vode i miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavrije. Kuhajte na laganoj vatri 8 minuta neprestano miješajući. Potkraj kuhanja dodajte vrhnje, sir, promiješajte i ostavite da još jednom provrije.
  3. Odreske stavite na zagrijano ulje u tavi i ispecite ih na srednjoj vatri s obje strane.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom od koprive i kuhanim povrćem.

Savjet

Umjesto povrća možete poslužiti njoke ili pire krumpir.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Infozona

Najveći organizam na Zemlji je gljiva Armillaria u Oregonu koja prekriva 9 četvornih km.
Kina je najveći svjetski proizvođač gljiva.
Gljive su jedna od namirnica s famoznim petim okusom zvanim umami.
Gljive su „meso” vegetarijanskog svijeta.



Okusi ljubav uz krem juhu od gljiva!

Volite gljive, ali nikada ih niste brali?

Vodimo vas u tihi lov, što je službeni naziv za sakupljanje gljiva. Možete ih loviti po cijeloj Hrvatskoj, ali na ovim mjestima ćete ih sigurno naći:

  • Ravna gora - proljetna gljivarijada i gljivarske fešte
  • Delnice, Marohlijada - tradicionalna proljetna berba smrčka
  • Slatina i okolica
  • Labin, Istra
  • Vukomeračke gorice

Infozona

Na svijetu ima čak 800 vrsta bundeva i većina ih je jestiva.
Prema Guinnessovoj knjizi rekorda najveća pita od bundeva težila je čak 916 kg.
U Hrvatskoj se izložba bundeva već nekoliko godina održava u Tovarniku u sklopu Festivala voćnih rakija i likera.



Jednostavno uživaj uz juhu od bundeve!

Čitanje može biti užitak inspiriran bundevama.

Ovo su samo neke od knjiga u kojima su svoje mjesto našle ove kraljice jeseni:

  • Pepeljuga (Jacob i Wilhelm Grimm)
  • Legenda o sanjivoj dolini (Washington Irving)
  • Kalvin i Hobs (Bill Watterson)
  • Sjećanja jedne gejše (Arthur Golden)
  • Mahovina sa stare kuće (Nathaniel Hawthorne)
  • Vesele žene Windsorske (William Shakespeare)


izazovi divljenje uz krem juhu od šparoge!

Balet ostavlja bez daha.

Trnoružicu ili Labuđe jezero gledamo s divljenjem. Pokreti Mihaila Barišnikova prava su čarolija. Talenti su svuda oko nas. Svaki je poseban i zadivljujuć na svoj način, osobito ako je uložen za dobrobit čovječanstva. Možda nas ne bi zadivili na podiju, ali im se divimo zbog drugih postignuća:

  • Nikola Tesla
  • Albert Einstein
  • Leonardo da Vinci
  • Terence Tao
  • Stephen Hawking




Pripremi iznenadenje uz krem juhu od koprive!

Skuhajte juhu i udobno se smjestite, donosimo vam listu filmova s najneočekivanijim obratima.

  • Psiho (1960)
  • Planet majmuna (1968)
  • Šesto čulo (1999)
  • Memento (2000)
  • Privedite osumnjičene (1995)




Osjeti bliskost uz krem juhu od rajčice i mozzarelle!

Ponekad naizgled nespojive stvari mogu biti toliko dobre da ih ne možemo prestati gledati, slušati, jesti...

Kao i ovu juhu. Postoje bliskosti koje je teško objasniti, ali su urnebesno zabavne, baš kao i ovi YouTube mashupovi:



Opusti se uz krem juhu od brokule i cvjetače!

Napravite juhu, upalite player i udobno se smjestite.

Opustite se uz neke glazbene brojeve koje će na vas djelovati poput masaže:

Napravi juhu. Stvori osjećaj.