Trostruki užitak

Nazdravite chardonnayem s najboljim prijateljicama i uživajte u tajnama i finom trostrukom užitku ove slastice s tri lica.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Trostruki užitak

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za glazuru

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 40 g maslaca

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s kakaom, mljevenim orasima i praškom za pecivo.
  2. Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje ulijte otopljeni maslac. Na kraju lagano umiješajte smjesu od brašna i kakaa.
  3. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (30 x 18 cm). Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C i pustite neka se ohladi.
  4. 2. U posudu ulijte 500 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače čokolada i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2-3 minute.
  5. Pripremljenoj kremi dodajte 80 g razrađenog maslaca, a zatim nanesite preko biskvita.
  6. Po njoj rasporedite petit kekse i pokapajte ih mlijekom. Na isti način pripremite kremu od vanilije i nanesite preko keksa.
  7. Maslac zakuhajte, pa kad zakipi, uklonite s vatre, dodajte čokoladu natrganu na komade, poklopite i pustite neka odstoji 2 – 3 minute. Dobro promiješajte i prelijte preko kolača.

Posluživanje: Kolač ohladite i poslužite.

Savjet: Kolač možete glazirati bijelom čokoladom umjesto tamnom.

Tjestenina

Svestrana Talijanka