Podravka

Riža dugo zrno

Riza dugo zrno

Lagana sarma

- Recept by coolinarika.com -

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

  • 80 min
  • Složeno
  • 4 osobe
Lagana sarma

Sastojci

Priprema

  1. Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  2. Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  3. U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  4. Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  5. Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  6. Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje: Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Napomena: Umjesto slatkog kupusa možete upotrijebiti kiseli kupus ili raštiku.

Ribe i plodovi mora

Iz morskih dubina do gastro visina