BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina

Kolač bez glutena i jaja

Bez obzira da li je pripremljena za vikend ili za blagdane ova bezglutenska slastica otkrit će nove okuse u omiljenih zalogaja.

  • Srednje zahtjevno
Kolač bez glutena i jaja

Sastojci

Za preljev

Priprema

  1. Pomiješajte suhe sastojke: brašno od riže, heljde, Gussnel, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i limun šećer.
  2. Dodajte rastopljeni maslac i lagano zagrijani džem pomiješan s medom.
  3. Uz miješanje dodajte mlijeko i smjesu izlijte u posudu za pečenje (34x20 cm) obloženu papirom za pečenje.
  4. Kruške narežite na tanke ploške i posložite preko smjese u posudi.
  5. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
  6. U međuvremenu šećer, maslac, mlijeko i cimet zagrijte do vrenja i maknite s vatre.
  7. Kolač prelijte i još zapecite 5 minuta te ohladite.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno.

Savjet: Kravlje mlijeko možete zamijeniti rižinim ili sojinim mlijekom.

Kruh

Kruh naš svagdašnji