Svinjski file s grila
- Recept by coolinarika.com -Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz narezani vlasac i zapečene gljive.
Priprema
Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine). Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa. Ostavite marinirati 30 minuta. Za to vrijeme pripremite prilog. Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote. Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta. Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.
Posluživanje: Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.