Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom

Svinjski file s grila

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

  • 25 min
  • Srednje zahtjevno
Svinjski file s grila

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  2. Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  3. Ostavite marinirati 30 minuta.
  4. Za to vrijeme pripremite prilog.
  5. Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  6. Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  7. Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  8. Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje: Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh