Svinjski file sa suhim šljivama
- Recept by coolinarika.com -Lungiću narezanom na medaljone sa suhim šljivama, pancetom i šampinjonima pripremljenom u Podravkinom temeljcu dodajte svoj osmijeh pri posluživanju i vjerujte, ništa neće nedostajati idealnoj večeri za vaše goste.
Priprema
Pancetu narežite na kockice i popecite u tavi. Dodajte maslac i kad se otopi, umiješajte narezane gljive, suhe šljive i kisele krastavce. Kratko propirjajte (10 minuta), pa dodajte goveđi temeljac i vode po potrebi da dobijete umak željene gustoće. Lungić narežite na medaljone (debljine 2 cm) i popecite na grill tavi na jačoj vatri. Po potrebi posolite i popaprite.
Posluživanje: Medaljone poslužite s pripremljenim umakom.
Savjet: Od gljiva možete upotrijebiti samo šampinjone, odlične su shiitake gljive, a najbolje je kombinirati barem dvije ili tri vrste.