Svinjski file sa suhim šljivama

Lungiću narezanom na medaljone sa suhim šljivama, pancetom i šampinjonima pripremljenom u Podravkinom temeljcu dodajte svoj osmijeh pri posluživanju i vjerujte, ništa neće nedostajati idealnoj večeri za vaše goste.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Svinjski file sa suhim šljivama

Sastojci

Priprema

  1. Pancetu narežite na kockice i popecite u tavi.
  2. Dodajte maslac i kad se otopi, umiješajte narezane gljive, suhe šljive i kisele krastavce.
  3. Kratko propirjajte (10 minuta), pa dodajte goveđi temeljac i vode po potrebi da dobijete umak željene gustoće.
  4. Lungić narežite na medaljone (debljine 2 cm) i popecite na grill tavi na jačoj vatri. Po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje: Medaljone poslužite s pripremljenim umakom.

Savjet: Od gljiva možete upotrijebiti samo šampinjone, odlične su shiitake gljive, a najbolje je kombinirati barem dvije ili tri vrste.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat