Teleći odresci u umaku od višanja

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Teleći odresci u umaku od višanja

Sastojci

Za prilog od prosa

Priprema

  1. Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  2. Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  3. Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  4. Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  5. Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  6. Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  7. Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  8. Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  9. Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.
Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...