Tjestenina

Svestrana Talijanka

Penne uz sardinu

Tjestenina i mediteranski sastojci tradicionalna su kombinacija, a ukusne sardine u ovom jelu bit će prirodan spoj za večeru uz more.

  • 25 min
  • Jednostavno
Penne uz sardinu

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju popecite nasjeckani luk da omekša.
  2. Dodajte protisnuti češnjak, sjeckanu rajčicu, pasiranu rajčicu, Vegetu Mediteran, ocijeđene i isprane kapare te masline narezane na ploške.
  3. Umak pirjajte do 10 minuta, a zatim umiješajte na komadiće narezane sardine.

Posluživanje: Prema potrebi posolite, poparite, pospite peršinom i poslužite preko skuhane tjestenine i pospite nasjeckanim bosiljkom.

Savjet: Pripremljeni mediteranski umak možete poslužiti i s kuhanom rižom.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.