Odrastanje uz Lina

En-ten-ti-ni, proizvodi fi-ni!

Lino torta od palačinki

- Recept by coolinarika.com -

Razveselite djecu i odrasle neobičnom, a okusno neodoljivom tortom od palačinki. Ukrasite prema raspoloženju i željama: voćem, šlagom, čokoladom, žitnim kuglicama ...

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Lino torta od palačinki

Sastojci

Za palačinke

Za premazivanje

Priprema

  1. Pšenično i slanutkovo brašno pomiješajte, dodajte jaje, malo soli i mlijeko te umijesite glatku smjesu koju ostavite stajati 10 minuta. Ispecite na tavici 12 palačinki (Ø 22 cm).
  2. Na tanjur za tortu stavite prvu palačinku, tanko premažite Lino ladom milk, prekrijte drugom palačinkom koju premažite Lino ladom nougat. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sastojke.
  3. Tortu ohladite, a zatim razrežite na 12 dijelova. Svaki komad malo odmaknite, a da ostane oblik torte.

Posluživanje: Čokoladu otopite na pari i razlijte na podlogu (npr. papir za pečenje). Dok je čokolada još podatna izrežite slova, imena ili neke druge ukrase koje ćete ohladiti i staviti na tortu.

Savjet: Umjesto tijesta od slanutka možete koristiti Mješavinu za palačinke Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 233 kcal / 974 kJ
Masti 8,45 g
Ugljikohidrati 31,35 g
Vlakna 1,52 g
Bjelančevine 7,56 g
Sol 0,40 g
Vitamin A 138,51 μg
Vitamin D 22,32 μg
Vitamin E 0,16 mg
Niacin 2,13 mg
Kalij 94,78 mg
Kalcij 76,03 mg
Fosfor 116,35 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"