Proljetni muffini

Spremate se na izlet, a ne znate što pripremiti za desert?  Muffini su idealno rješenje za ovakve prigode, a upotpunite li ih Lino ladom milk i nougat, svi ćete željeti ići na izlete svaki dan.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Proljetni muffini

Sastojci

Za glazuru

  • 150 g šećera u prahu
  • 2-3 žlice svježeg soka od limuna
  • 100 g mješavine kandiranog voća

Priprema

  1. Mješavinu za muffine uspite u posudu i dodajte 1 jaje, 50 ml ulja i 125 ml vode. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. U 12 kalupa, koje ste prethodno posložili na pladanj za pečenje, žlicom ravnomjerno rasporedite tijesto tako da kalup bude ispunjen do polovice. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  3. Pečene muffine maknite s pladnja za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima.
  4. Mješavinu za čokoladne muffine pomiješajte s 1 jajetom, 100 ml ulja, 150 ml vode i pripremite ih na isti način kao i obične muffine.
  5. Muffinima prerežite vrhove (kapice) po dužini, pa obične muffine namažite Lino ladom Gold Creamy, a čokoladne Lino ladom milk te vratite kapice.
  6. Šećeru u prahu postepeno dodajte limunov sok, konstantno miješajući žlicom. Kada dobijete gustu i polutekuću glazuru, pomoću žlice s njom prošarajte muffine i pospite sitno narezanim kandiranim voćem.

Posluživanje: Poslužite kad se glazura osuši.

Savjet: Glazuru možete dodatno obojiti nekom jestivom bojom.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži