Argentinski kolač od kukuruznog brašna s umakom od naranče

Uživanje u ovom ukusnom kolaču žutih nijansi južnoameričkog sunca odlično će upotpuniti i okusno zaokružiti rashlađeni umak od naranče i svježe voće.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Argentinski kolač od kukuruznog brašna s umakom od naranče

Sastojci

Za kolač

Za umak

  • 2 naranče
  • 300 ml vode
  • 100 g šećera

Priprema

  1. Jaja, ulje, slatko vrhnje i koricu naranče promiješajte.
  2. Dodajte kukuruzno brašno pomiješano s glatkim brašnom, bademima, šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.
  3. Smjesu promiješajte i izlijte u tepsiju (32x20 cm) koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
  5. Jednu naranču operite u toploj vodi, narežite, dodajte sok druge naranče i vodu.
  6. Sve kuhajte oko 15 minuta, a zatim usitnite u pire, dodajte šećer i još kuhajte dok umak ne dobije željenu gustoću.

Posluživanje: Kolač poslužite s ohlađenim umakom od naranče i svježim voćem (banana, ananas...).

Savjet: Koristite domaće naranče, tanke kore koje su vrlo aromatične.

Rajčica

Za rajske užitke