Ribe i plodovi mora

Iz morskih dubina do gastro visina

Sočna pečena škarpina

Škarpina je u kulinarskom svijetu vrlo cijenjena riba, a ovako pripremljena osobito je slasna i sočna. A ukusno povrće koje ste pekli zajedno s ribom, usitnite i od njega pripremite fini umak koji će odlično pristajati uz ovo jelo.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Sočna pečena škarpina

Sastojci

  • 800 g škarpine
  • 150 g luka
  • 350 g paprike
  • 200 g cherry rajčica
  • 100 ml vode
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica Vegete
  • 1 žličica soli
  • prstohvat Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
  • 100 ml maslinova ulja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Škarpinu dobro očistite, operite, posolite i stavite u prikladnu tepsiju.
  2. U posudi pomiješajte luk narezan na ploške i papriku narezanu na rezance.
  3. Male rajčice 10-15 sekundi uronite u kipuću vodu, pa ih ogulite. Prerežite ih napola i dodajte paprici.
  4. Dodajte protisnuti češnjak, Vegetu, sol, papar, maslinovo ulje, dobro promiješajte i zalijte preko ribe.
  5. Ribu stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite 40 minuta povremeno zalijevajući vodom.

Posluživanje: Pečenu škaripnu i povrće posipajte nasjeckanim peršinom te poslužite s kuhanom ili pirjanom rižom.

Savjet: Povrće koje ste pekli uz škarpinu možete usitniti štapnim mikserom i poslužiti kao ukusan umak.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus