Hobotnica u umaku od papra

Ne možete zamisliti hobotnicu, a da ne pliva u dalmatinskom loncu? Načelno, ništa protiv, no, znajte, i Brazilci su majstori morskih plodova. Hobotnicu u umaku od papra pripremaju s lukom, limetom i đumbirom. Tko će odoljeti?

  • 120 min
  • Jednostavno
Hobotnica u umaku od papra

Sastojci

  • 1 žlica Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
  • 1 žličica soli
  • 50 ml vinskog octa
  • 1,5-2 kg hobotnice
  • 80 ml maslinova ulja
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 1 žlica naribane korice limete
  • 1 žličica svježe naribanog đumbira
  • 100 g ljubičastog luka
  • 2-3 žlice soka limete

Priprema

  1. Mljeveni papar i sol prelijte octom i ostavite stajati 2-3 sata.
  2. Hobotnicu skuhajte, ohladite i narežite na manje komade.
  3. Pripremljenu hobotnicu prelijte maslinovim uljem i pospite peršinom, naribanom koricom limete i đumbirom. Zatim dodajte ljubičasti luk narezan na kockice i mješavinu papra, octa i soli.
  4. Sve dobro izmiješajte i pokapajte sokom limete.

Posluživanje: Salatu dobro ohladite i poslužite kao malo jelo uz popečeni kruh.

Savjet: Papar, ocat i sol mogu stajati pokriveni preko noći.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!