Karamel profiteroli

Neodoljivi profiteroli prazničnog predznaka, s kremom od vanilije i preljevom od karamela, nerazdruživ su dio francuske kuhinje. Pripremu olakšava Mješavina za Princes uštipke Dolcela, a rezultat je podjednako božanstven.

  • 60 min
  • Jednostavno
Karamel profiteroli

Sastojci

Za karamel

  • 200 g šećera

Priprema

  1. U dublju zdjelu stavite mješavinu za tijesto, dodajte vodu i maslac te miješajte električnom miješalicom dok se smjesa ne počne odvajati od posude. Nakon toga umiješajte jedno po jedno jaje.
  2. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu i pomoću nje istiskujte male oblike na pleh obložen pek papirom.
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.
  4. Prašak za kremu iz kutije Princes uštipaka pomiješajte s mlijekom i miješajte električnom miješalicom 3-5 minuta.
  5. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom za punjenje. U svaki pečeni profiterol pomoću vrećice utisnite kremu.
  6. Šećer otopite na laganoj vatri do svjetlosmeđe boje, a zatim toplom žlicom prelijevajte (prošarajte) nadjevene profiterole.

Posluživanje: U svečanijim prigodama profiterole poslužite u košaricama od karamela.

Savjet: Tijekom pečenja profiterola nemojte otvarati pećnicu.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat