Prženi rezanci od bundeve

Rezanci od bundeve nešto su što morate probati. Zašto, postat će vam brzo jasno. Možda je do bundeve, a možda i do neodoljivog umaka. No, dat ćemo vam naslutiti: đumbir, sangrija, vanilija, cimet…

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Prženi rezanci od bundeve

Sastojci

Za umak

  • 100 g šećera
  • 50 ml vode
  • 50 ml Sangrije
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • ½ žličice Vegeta Maestro chilija
  • sok i naribana korica pola naranče

Priprema

  1. U kipuću vodu stavite štapić cimeta, a zatim bundevu narezanu na kocke.
  2. Kuhanu bundevu ocijedite i ohladite.
  3. Bundevu vilicom izmiješajte u pire. Pireu dodajte brašna, sol, ulje, vanilin šećer i cimet.
  4. Umijesite tijesto i tanko razvaljajte na dobro pobrašnjenoj dasci.
  5. Tijesto narežite na šire rezance i pržite u dubokom ulju do zlatnosmeđe boje.
  6. Šećer otopite u široj tavi do svjetlo smeđe boje. Dodajte vodu, Sangriju, đumbir, čili, sok i koricu naranče.
  7. Umak kuhajte dok se šećer ne otopi.

Posluživanje: Pržene rezance poslužite s toplim umakom.

Savjet: Očišćena i narezana bundeva može stajati u zamrzivaču do dva mjeseca. Ako želite hruskavije rezance (kao čips), bundevu narežite na tanke rezance.

Masline

Cure sline od masline