Piletina s gljivama i povrćem

Za sve ljubitelje piletine i gljiva evo još jednog zanimljivog recepta. Svi se sastojci mogu nabaviti tijekom cijele godine pa nema razloga da ga ne isprobate čim ga pročitate. Mirisu vrganja teško ćete odoljeti…

  • 50 min
  • Jednostavno
Piletina s gljivama i povrćem

Sastojci

  • 600 g pilećeg filea
  • 30 g maslaca
  • 4 žlice ulja
  • 150 g luka
  • 100 g mrkve
  • 300 g šampinjona
  • 10 g suhih vrganja
  • 1 žlica Vegete
  • 80 g stapke celera
  • 1 žlica Gussnela Dolcela
  • 50 ml prošeka

Priprema

  1. Pileći file narežite na manje odreske.
  2. Na mješavini maslaca i ulja popecite pripremljene odreske s jedne i druge strane oko 10 minuta.
  3. Dodajte nasjeckani luk, mrkvu narezanu na kolutiće, šampinjone narezane na četvrtine i suhe vrganje koje ste prethodno močili u hladnoj vodi 10-ak minuta.
  4. Pospite Vegetom pa odreske s povrćem nastavite pirjati 15-ak minuta.
  5. Potkraj pirjanja umiješajte narezanu stapku celera, Gussnel razmućen u malo vode i prošek.

Posluživanje: Jelo kratko prokuhajte i poslužite uz kuhanu rižu.

Savjet: Umjesto prošeka možete staviti bilo koje bijelo vino.

Gulaš

Inspirirani tradicijom