Istarski fuži s tartufima

Hvaljene tartufe doživjet ćete u najizvornijem izdanju pripremite li ih s fužima. Fuže pripremite sami prateći naše sugestije, a ukoliko niste u mogućnosti nabaviti svježe tartufe, istoj će namjeni poslužiti i kupovni umak od tartufa.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Istarski fuži s tartufima

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Za pripremu fuža prosijte brašno, u sredini napravite udubinu pa dodajte jaja, ulje, vino i sol te s malo vode umijesite čvrsto tijesto. Tijesto tanko razvaljajte pa izrežite na pruge širine 3 – 4 cm, a njih zatim na kvadratiće također širine 3 – 4 cm.
  2. Fuže oblikujte tako da svakom kvadratiću preklopite suprotne krajeve jedan preko drugoga i pritisnete ih prstom da bi dobro prionuli jedan uz drugi.
  3. Fuže stavite kuhati u vrelu, posoljenu vodu. Kuhane ocijedite i prelijte umakom od tartufa.
  4. Za pripremu umaka od tartufa na maslacu kratko popecite naribane tartufe. Dodajte vodu, Vegetu, papar, peršin i pustite da sve lagano prokuha.

Posluživanje: Fuže prelijte pripremljenim umakom, pospite naribanim sirom i poslužite.

Savjet: Ukoliko niste u mogućnosti nabaviti tartufe, kupite već pripremljen umak od tartufa – tartufatu.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom