Musaka s piletinom i tikvicama
- Recept by coolinarika.com -Musaka s piletinom i tikvicama verzija je nježnijeg okusa i finih i toplih zalogaja.
Priprema
Tikvice narežite na tanke trakice, posolite i pustite da ispuste tekućinu. Pileća prsa narežite na odreske, potucite i dodajte 1 žlicu Vegete. Smjesu za paniranje pripremite tako da jaja popaprite i umutite. Tikvice pobrašnite, uvaljajte u začinjena jaja i ispecite u dubokom ulju. Na isti način pripremite i pileće odreske. U namašćenu posudu za pečenje složite najprije tikvice, piletinu i tako slažite dok ne potrošite sve sastojke. Završite redom tikvica. Vrhnju dodajte jaje, naribajte muškatni oraščić, ulijte mlijeko, posolite, popaprite, pjenjačom dobro izmiješajte pa pripremljenim preljevom prelijte tikvice i piletinu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta.
Posluživanje: Musaku s piletinom i tikvicama poslužite toplu.
Savjet: Tikvice možete zamijeniti i patlidžanima.