Musaka s piletinom i tikvicama

Musaka s piletinom i tikvicama verzija je nježnijeg okusa i finih i toplih zalogaja.

  • 50 min
  • Jednostavno
Musaka s piletinom i tikvicama

Sastojci

Priprema

  1. Tikvice narežite na tanke trakice, posolite i pustite da ispuste tekućinu.
  2. Pileća prsa narežite na odreske, potucite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  3. Smjesu za paniranje pripremite tako da jaja popaprite i umutite. Tikvice pobrašnite, uvaljajte u začinjena jaja i ispecite u dubokom ulju. Na isti način pripremite i pileće odreske.
  4. U namašćenu posudu za pečenje složite najprije tikvice, piletinu i tako slažite dok ne potrošite sve sastojke. Završite redom tikvica.
  5. Vrhnju dodajte jaje, naribajte muškatni oraščić, ulijte mlijeko, posolite, popaprite, pjenjačom dobro izmiješajte pa pripremljenim preljevom prelijte tikvice i piletinu.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta.

Posluživanje: Musaku s piletinom i tikvicama poslužite toplu.

Savjet: Tikvice možete zamijeniti i patlidžanima.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja