Pljukanci s pršutom i rikulom
- Recept by coolinarika.com -Tradicionalna istarska tjestenina uz pršut s umakom od bijelog vina i dekorativnim drobljenim orasima divota je kojoj ćete često željeti začiniti dan.
Priprema
Od brašna, soli i vode napravite tijesto za pljukance. Pljukance oblikujte ručno između dva dlana i stavite da se kuhaju u proključalu slanu vodu. U zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje s maslacem i sitno sjeckani češnjak, a nakon toga cherry rajčice narezane na polovice. Popecite nekoliko minuta, a zatim zalijte bijelim vinom i lagano kuhajte da alkohol ispari. Kada je alkohol ispario, dodajte skuhane pljukance, sjeckani pršut, rikulu i popaprite. Sve skupa kratko miješajte da se sastojci povežu.
Posluživanje: Pospite naribanim parmezanom i nasjeckanim orasima te poslužite.
Savjet: Orahe možete zamijeniti grubo narezanim pistacijama. Bit će ukusno i dekorativno.