Tjestenina

Svestrana Talijanka

Pljukanci s pršutom i rikulom

Tradicionalna istarska tjestenina uz pršut s umakom od bijelog vina i dekorativnim drobljenim orasima divota je kojoj ćete često željeti začiniti dan.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Pljukanci s pršutom i rikulom

Sastojci

Priprema

  1. Od brašna, soli i vode napravite tijesto za pljukance. Pljukance oblikujte ručno između dva dlana i stavite da se kuhaju u proključalu slanu vodu.
  2. U zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje s maslacem i sitno sjeckani češnjak, a nakon toga cherry rajčice narezane na polovice.
  3. Popecite nekoliko minuta, a zatim zalijte bijelim vinom i lagano kuhajte da alkohol ispari.
  4. Kada je alkohol ispario, dodajte skuhane pljukance, sjeckani pršut, rikulu i popaprite. Sve skupa kratko miješajte da se sastojci povežu.

Posluživanje: Pospite naribanim parmezanom i nasjeckanim orasima te poslužite.

Savjet: Orahe možete zamijeniti grubo narezanim pistacijama. Bit će ukusno i dekorativno.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka