Karnevalski prženi rezanci - kroštule

Zlatne kroštule s koricom naranče poslužene na vašem karnevalu izmamit će osmijeh i najopasnijim maskama.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Karnevalski prženi rezanci - kroštule

Sastojci

Za posip

Priprema

  1. Brašno pomiješajte te umiješajte prašak za pecivo i sol. Jaje, žumanjke, rakiju, vanilin šećer i kiselo vrhnje dobro izmiješajte pa dodajte brašnu. Zamijesite glatko elastično tijesto (kao za rezance).
  2. Oblikujte kuglu i umotajte u prozirnu foliju te ostavite 1 sat odmarati. Podijelite ju na dva dijela i zatim na pobrašnjenoj radnoj plohi što tanje razvaljajte (2 mm).
  3. Pospite naribanom koricom naranče, pomiješanoj sa šećerom i zarolajte labavo tjesteninu (4 cm širine). Narežite na trakice (1-2 cm širine).
  4. Ulje zagrijte i pržite role do zlatne boje dok ne postanu hrskave (2-3 minute). Izvadite na upijajući papir da uklonite višak masnoće.

Posluživanje: Pospite ih mješavinom šećera u prahu i cimeta te poslužite.

Savjet: Naranče dobro operite toplom vodom prije korištenja kore.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima