Čoko krafne

Zamaskirajte klasične krafne u čokoladu, prekrijte veselim mrvicama i neka započne slatki maskenbal.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Čoko krafne

Sastojci

Za preljev:

  • 100 g čokolade
  • 60 g maslaca
  • šarene mrvice

Priprema

  1. Mješavini za krafne dodajte kakao u prahu, burbon vanilija šećer, cimet šećer, koricu naranče, instant kvasac i promiješajte.
  2. Zatim dodajte jaja, otopljeni maslac, rakiju i uz miješanje postupno dolijevajte vodu. Dobro izmiješajte električnom miješalicom da dobijete glatko tijesto. Prekrijte tijesto i ostavite na toplom mjestu oko 1 sat odnosno dok se volumen ne udvostruči.
  3. Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu od 1 cm te režite kalupom promjera 7-8 cm. Izrezano tijesto pre-krijte i pustite da se diže još 20 minuta.
  4. Dignute krafne stavite peći u veću količinu srednje ugrijanog ulja tako da ih položite u ulje s gornjom stranom prema dolje.
  5. Pržite pokrivene oko 3 minute, maknite poklopac, okrenite krafne i pržite još 3 minute drugu stranu. Vadite ih šupljikavom lopaticom i stavljajte na upijajući papir.
  6. Džem stavite u posudu i lagano zagrijte da omekša. Stavite ga u slastičarsku vrećicu s dugim nastavkom, pa napunite tople krafne.
  7. Za preljev zagrijte maslac do vrenja, maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu. Miješajte da se otopi pa u nju uronite gornji dio krafni.

Posluživanje: Ostavite ih da se glazura stisne, a prije toga ukrasite šarenim mrvicama.

Savjet: Isprobajte koliko je ulje vruće malim komadićem tijesta.

Ajvar

Razmazi svoje nepce