Jelkice od fondanta

Dolcela Fondan, šećerna pasta jednostavna za izradu i oblikovanje, predstavlja pravu revoluciju u ukrašavanju vaših slastica. Dotjerajte svoju slasticu!

  • Jednostavno
Jelkice od fondanta

Sastojci

Priprema

  1. U zdjelu sipajte praškastu mješavinu za izradu mase i dodajte 40 ml mlake vode. Mijesite dok smjesa ne postane kompaktna, pa prebacite na radnu površinu i umijesite do kraja.
  2. Smjesu razdijelite na jedan veći i dva manja dijela. Veći dio obojite zeleno, manje dijelove u žuto i crveno. Smjesa će možda od količine boje postati previše mekana, kako biste ju održali u željenoj teksturi dodajte po potrebi Gussnela.
  3. Razdijelite zelenu masu na tri dijela. Od jednog dijela mase oblikujte tri stošca, donji dio jednog stošca režite škaricama na način da dobijete izgled vrhova grana. Stošcima s donje strane pomoću štapića napravite udubinu. Složite stošce jedan na drugi, a vrhove prilagodite prstima. Od žute mase napraviti male kuglice i nalijepite po jelki.
  4. Od ostatka zelene mase napraviti dva stošca. Prvi stožac zarežite škaricama uokolo kako bi dobili oblik jelke. Ukrasite ga malim kuglicama crvene boje.
  5. Drugi stožac oblikujte na način da štapićem oštrog vrha u kružnom potezu radite rupice. Nakon što napravite rupicu, štapić povucite lagano prema van kako bi ostavili rub i tako do kraja dok ne dobijete oblik jelke. Jelku ukrasite bijelim kuglicama.
  6. Sve tri jelke po želji mogu biti ukrasi na novogodišnjoj torti. Kako bi dočarati zimski ugođaj jekle možete posuti s malo šećera u prahu.
Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži