Sočni mekani krumpiri

Na pečene ploške krumpira stavite hren pomiješan s vrhnjem, pospite mladim lukom i uživajte u posebnom okusu krumpira poprskanog jabučnim octom.

  • 60 min
  • Jednostavno
Sočni mekani krumpiri

Sastojci

  • 5-6 srednjih krumpira
  • 1 žlica Vegete Natur Mediteran
  • 20 g maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • glavica češnjaka
  • 1-2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice Hrena Podravka
  • 1-2 žlice kiselog vrhnja

Priprema

  1. Krumpire ogulite i cijele ih kuhajte 12 minuta u kipućoj vodi. Ocijedite.
  2. Maslac otopite i pomiješajte s maslinovim uljem te ga ulijte u posudu za pečenje. Na masnoću stavite krumpire, pospite Vegetom natur mediteran i lagano ih okrenite.
  3. Cijelu neoguljenu glavicu češnjaka stisnite dlanom, pa i nju dodajte u posudu s krumpirima.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 45 minuta.
  5. Krumpir poprskajte jabučnim octom i vratite na 1-2 minute u pećnicu da dobijete poseban okus.
  6. Nakon toga posudu izvadite iz pećnice, svaki krumpir malo pritisnite plosnatom grabilicom da dobijete oblik debelih popečaka, vratite u pećnicu i još malo zapecite.

Posluživanje: Na svaki pečeni krumpir stavite po žličicu hrena pomiješanog s vrhnjem, pospite mladim lukom i poslužite.

Savjet: Količinu vrhnja i hrena možete odabrati prema svojoj želji. Ako volite pikantni okus hrena, vrhnje vam nije ni potrebno, a ako ste ljubitelj blagog okusa, dodajte malo više kiselog vrhnja.Ovako pripremljeni krumpiri, uz obilje sezonske salate, mogu biti i samostalan vegetarijanski obrok.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...