Bundeva

Kraljica jeseni

Tart s kremom od bundeve

Pretvorite čaroliju jeseni u divan doživljaj uz pečeni tart s finom kremomom od bundeve, rikotom i ukrasom od oraha.

  • 60 min
  • Jednostavno
Tart s kremom od bundeve

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 40 g šećera u prahu
  • 400 ml mlijeka
  • 200 g pirea od bundeve
  • 10 g Dolcela Gussnela

Za preljev

  • 200 g rikote
  • 50 g šećera u prahu
  • orasi za dekoraciju (jezgra oraha)

Priprema

  1. Brašnu dodajte prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, cimet šećer, maslac sobne temperature, žumanjke, sir pa zamijesite glatko tijesto.
  2. Omotajte ga prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da odstoji 30 minuta.
  3. Zatim ga razvaljajte i stavite u posudu za pečenje (Ǿ 26 cm) tako da prekrijete i obod. Nabodite vilicom nekoliko puta.
  4. Kremu pripremite tako da hladno slatko vrhnje istučete u šlag. Dodate šećer u prahu, pire od bundeve i škrobno brašno.
  5. Miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Nanesite ju preko tijesta.
  6. Rikota sir i šećer u prahu dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu te ju pomoću slastičarske vrećice nanesite preko kreme u obliku mreže.
  7. U prazni prostor razmjestite jezgre oraha. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta.

Posluživanje: Pečeni tart pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Pire od bundeve dobit ćete tako da očišćenu muškatnu bundevu skuhate ili ispečete pa zatim usitnite u pire.

Ajvar

Razmazi svoje nepce