Tart s kremom od bundeve
- Recept by coolinarika.com -Pretvorite čaroliju jeseni u divan doživljaj uz pečeni tart s finom kremomom od bundeve, rikotom i ukrasom od oraha.
Priprema
Brašnu dodajte prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, cimet šećer, maslac sobne temperature, žumanjke, sir pa zamijesite glatko tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da odstoji 30 minuta. Zatim ga razvaljajte i stavite u posudu za pečenje (Ǿ 26 cm) tako da prekrijete i obod. Nabodite vilicom nekoliko puta. Kremu pripremite tako da hladno slatko vrhnje istučete u šlag. Dodate šećer u prahu, pire od bundeve i škrobno brašno. Miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Nanesite ju preko tijesta. Rikota sir i šećer u prahu dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu te ju pomoću slastičarske vrećice nanesite preko kreme u obliku mreže. U prazni prostor razmjestite jezgre oraha. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta.
Posluživanje: Pečeni tart pospite šećerom u prahu i poslužite.
Savjet: Pire od bundeve dobit ćete tako da očišćenu muškatnu bundevu skuhate ili ispečete pa zatim usitnite u pire.