Riblje polpete

Popečene polpete od oslića poslužite sa salatom od krastavaca i limete i uživajte u laganim zalogajima.

  • 30 min
  • Jednostavno
Riblje polpete

Sastojci

Salata

  • 1 krastavac (200 g)
  • 2 crvene paprike
  • 100 g rikole
  • 6 listova narezane mente
  • 2 limete
  • krupna sol
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

  1. U električnu sjeckalicu stavite filete oslića, očišćene repove kozica, šareni papar, koncentrat rajčice, češnjak, korijander, sušeni timijan, maslinovo ulje, jaje, krušne mrvice i Vegetu.
  2. Sve dobro usitnite i ostavite oko 30 minuta u hladnjaku da se još bolje poveže.
  3. Od dobivene smjese oblikujte kuglice, a zatim svaku pritisnite dlanom i formirajte u polpete.
  4. Polpete ispecite na zagrijanom ulju do zlatne boje.
  5. Salatu pripremite tako da svježi krastavac narežete na duge tanke ploške, isto tako i papriku, dodajte rikolu i natrganu mentu. Sve začinite krupnom soli, sokom limete i maslinovim uljem.

Posluživanje: Riblje polpete poslužite s pripremljenom salatom.

Savjet: Ruke namočite u vodu da vam se smjesa ne lijepi kod izrade polpeta.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži