Riblje polpete
- Recept by coolinarika.com -Popečene polpete od oslića poslužite sa salatom od krastavaca i limete i uživajte u laganim zalogajima.
Priprema
U električnu sjeckalicu stavite filete oslića, očišćene repove kozica, šareni papar, koncentrat rajčice, češnjak, korijander, sušeni timijan, maslinovo ulje, jaje, krušne mrvice i Vegetu. Sve dobro usitnite i ostavite oko 30 minuta u hladnjaku da se još bolje poveže. Od dobivene smjese oblikujte kuglice, a zatim svaku pritisnite dlanom i formirajte u polpete. Polpete ispecite na zagrijanom ulju do zlatne boje. Salatu pripremite tako da svježi krastavac narežete na duge tanke ploške, isto tako i papriku, dodajte rikolu i natrganu mentu. Sve začinite krupnom soli, sokom limete i maslinovim uljem.
Posluživanje: Riblje polpete poslužite s pripremljenom salatom.
Savjet: Ruke namočite u vodu da vam se smjesa ne lijepi kod izrade polpeta.