Bogato jesenje varivo
- Recept by coolinarika.com -I dok jesen stiže, stižu nam i fina variva stoga uživanje u kuhanom slanutku, gljivama i kelju pretvorite u proslavu jeseni.
Priprema
Na zagrijanom ulju popecite sitno narezani luk do zlatne boje pa dodajte na ploške narezanu mrkvu. Zajedno kratko popecite, dodajte protisnuti češnjak i umiješajte narezane gljive. Ulijte pasiranu rajčicu i malo vode pa zagrijte do vrenja. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta. Zatim ulijte još vode, dodajte goveđe temeljce, na rezance narezani kelj i ocijeđeni slanutak. Kuhajte sve zajedno 5 minuta, dodajte papar i umiješajte u malo vode razmućeni Gussnel.
Posluživanje: Sve zajedno kratko kuhajte i poslužite bogato toplo varivo.
Savjet: Varivo možete začiniti s malo chilija u prahu da vas dodatno zagrije.