Jaffa torta

Torta idealna za noćni party na plaži uz drago društvo i pjesmu jer će hladan lješnjak kremni namaz učiniti zalazak sunca još posebnijim.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Jaffa torta

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

  • 200 g maslaca
  • 200 g Lino lade Gold
  • 2 žličice naribane korice naranče

Priprema

  1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
  2. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte omekšali maslac i ponovo dobro izmiješajte. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, orasima i kakaom pa dobro izmiješajte.
  3. Dodajte tučeni snijeg od bjelanjaka i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 22 cm) obložen papirom za pečenje.
  4. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 minuta.
  5. Ohlađenom biskvitu skinite kalup i prerežite ga da dobijete 2-3 biskvitne kore.
  6. Maslac sobne temperature i Lino ladu Gold izmiješajte da dobijete glatku kremu, dodajte naribanu koricu naranče. Biskvit premažite tankim slojem kreme i gotovu tortu premažite izvana s ostatkom kreme.

Posluživanje: Držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet: Tortu možete posuti nasjeckanim orasima, lješnjacima ili pistacijama.

Gulaš

Inspirirani tradicijom