Nougat pletenica

Kremasti namaz izvanrednog okusa od najfinijih lješnjaka i kakaa umotan u mirisnu pletenicu poslužite uz čašu mlijeka i uživajte u okusu bogate slastice.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Nougat pletenica

Sastojci

Priprema

  1. Brašnu dodajte instant kvasac, sol i promiješajte.
  2. Zatim dodajte omekšali maslac, jaje i žumanjak izmiješan sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajući toplo mlijeko električnom miješalicom umiješajte glatko tijesto. Tijesto prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči (oko 1 sat).
  3. Dignuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u obliku pravokutnika debljine 0,5 cm. Tijesto premažite Lino ladom i savijte u savijaču koju potom nožem prerežite po dužini, a dobivena dva dijela prepletite.
  4. Pletenicu stavite u duguljasti kalup (30×10 cm) obložen papirom za pečenje i ostavite pokrivene da se diže pola sata.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta.
  6. Pečeni kolač premažite maslacem i ostavite da se ohladi u kalupu.

Posluživanje: Ohlađen kolač pospite šećerom, narežite i poslužite.

Savjet: Na pola pečenja prekrijte tijesto papirom za pečenje da zadrži lijepu boju.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus