Paštete

Kruha i igara!

Panirani trokutići s paštetom i mozzarellom

Pašteta je zanimljiva namirnica koju možemo obući u još ponešto i predstaviti je u novom i zanimljivijem obliku. Kušajte i oduševit će vas!

  • 30 min
  • Jednostavno
Panirani trokutići s paštetom i mozzarellom

Sastojci

Za umak

  • 100 g jogurta čvrstog
  • 30 g majoneze
  • 5 g svježeg vlasca

Priprema

  1. Odrežite koricu s dvije šnite toast kruha i premažite ih s pikantnom paštetom. Jednu namazanu šnitu pokrijte sa sitnim kockicama mozzarelle, sve prekrijte drugom namazanom šnitom i prerežite na dva dijela.
  2. Uvaljajte trokute u brašno, zatim u razmućeno jaje začinjeno s granulama češnjaka i svježim bijelim paprom, pa u krušne mrvice. Ponovo uvaljajte trokute u jaja, pa u krušne mrvice kako sir ne bi iscurio tijekom pohanja.
  3. Tako pripremljene trokute pohajte u vrućem ulju te ocijedite od masnoće na papirnatom ubrusu. Uz pohani kruh s paštetom servirajte mini rajčice te umak u koji ste umiješali jogurt, majonezu i sjeckano svježe bilje (vlasac ili majčinu dušicu).

Posluživanje: Na tanjur posložite tople trokute s mozzarellom i paštetom i hladno umiješani umak od jogurta, majoneze i svježeg bilja.

Savjet: Ne morate koristiti puno ulja prilikom pečenja, dovoljno je da prekrije dno tave. Masnoća za pečenje može biti i maslac.

Ajvar

Razmazi svoje nepce