Palačinke od krumpira punjene mesom

Palačinke nisu nužno rezervirane za desertni tanjur. Načinjene od krumpira i punjene mesom jamče kompletan obrok i pravi slani užitak.

  • 30 min
  • Jednostavno
Palačinke od krumpira punjene mesom

Sastojci

Za palačinke od krumpira

Za nadjev od mesa

  • 600 g mljevenog miješanog mesa
  • 100 ml vode
  • 1 manji crveni luk

Priprema

  1. Naribajte krumpir na najfiniji ribež. U cjedilu ocijedite krumpir i odvojite tekućinu od škroba. Tekućinu bacite. Dodajte krumpir u zdjelu sa škrobom. Očistite i naribajte luk na najfiniji ribež također. U zdjelu sjedinite jaje, brašno i kiselo vrhnje. Promiješajte i stavite na stranu.
  2. U međuvremenu pripremite Fant na način da sadržaj vrećice pomiješate sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Zatim dodajte nasječeni manji crveni luk u meso i stavite na stranu. Dodajte mješavinu Fanta u meso i promiješajte.
  3. U deblju teflonsku tavu na srednje jakoj vatri većom žlicom stavite peći po 4-5 oblikovanih palačinki od krumpira, zatim odmah nanesite na svaku palačinku tanko oblikovane mješavine mljevenog mesa. Prekrijte meso s više krumpirove smjese. Pecite do zlatnožute boje na obje strane.

Posluživanje: Poslužite toplo i uz kiselo vrhnje ili jogurt. Lagano i ukusno jelo za bilo koje doba godine. Naravno možete pripremiti i palačinke i bez mesa.

Savjet: U smjesu od krumpira možete naribati i mrkvu ili celer.

Gulaš

Inspirirani tradicijom