Mediteranska punjena paprika

Punjena paprika je uvijek dobrodošla na stolu. Bogati okus upotpunite ječmenom kašom i oduševit će se ljubitelji klasičnih okusa na izvanredan način.

  • 60 min
  • Jednostavno
Mediteranska punjena paprika

Sastojci

Priprema

  1. Ječam skuhajte u posoljenoj vodi (30 minuta), a zatim ocijedite i isperite pod hladnom vodom. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  2. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, kuhani ječam i sitno nasjeckanu chilli papričicu. Sve dobro promiješajte.
  3. Paprike očistite od peteljki i sjemenki i nadjenite pripremljenom smjesom. Posložite ih u posudu za kuhanje.
  4. Pasiranu rajčicu, 1 l vode, šećer, sol i papar dobro promiješajte i prelijte preko paprika. Zagrijte dok ne zakipi i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 40 minuta. Povremeno lagano promiješajte, a pred kraj umiješajte Gussnel razmućen u malo vode, maslinovo ulje i narezani bosiljak.

Posluživanje: Punjene paprike u ukusnom umaku poslužite s pireom od krumpira.

Savjet: Količinu chilli papričice stavite ovisno o tome koliko je ljuta i koliko ljuto volite.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus