Paprika

Majstorica prerušavanja

Crvene paprike iz pećnice

- Recept by coolinarika.com -

Klasiku pečenih rog paprika nadopunite nadjevom od odabranog mesa, timijana, tikvica i mrkve i uživajte u izvanrednom mirisnom obroku.

  • 90 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Crvene paprike iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite nekoliko minuta. Paprikama uklonite peteljke i sjemenke.
  2. Na ulje stavite naribanu mrkvu (veći ribež), lagano popecite pa dodajte naribane tikvice. Nastavite peći dok ne uvenu, zatim dodajte meso, rižu i timijan. Maknite s vatre, umiješajte pripremljeni Fant i dobivenom smjesom napunite paprike.
  3. Stavite malo koncentrata rajčica na otvor svake paprike i položite ih u posudu za pečenje s poklopcem. Ulijte vode da paprike budu uronjene do pola (oko 2 cm), poklopite, stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C te pecite oko 40 minuta.
  4. Tijekom pečenja jednom-dvaput ih okrenite. Posudu zatim otklopite i pustite da se paprike zapeku 30 minuta.

Posluživanje: Poslužite s krumpirom.

Savjet: Crvena paprika dat će jelu aromu, a povrće ga učiniti laganim

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.