Podravka

Riža dugo zrno

Riza dugo zrno

Paella s oslićem

- Recept by coolinarika.com -

Promiješajte šarmantne sastojke u španjolskom jelu i uživajte u mješavini plodova mora, kulena i riže.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Paella s oslićem

Sastojci

Priprema

  1. U 1 litru kipuće vode stavite kokošji temeljac, kuhajte 5 minuta, pa uklonite s vatre i ostavite na toplom.
  2. Filete oslića narežite na komade, pospite Vegetom mediteran, nakapajte limunovim sokom, prelijte s 2 žlice maslinovog ulja i pustite da malo odstoji.
  3. U višu posudu stavite maslac i 2 žlice maslinovog ulja. Stavite na srednju vatru, pa kad se maslac rastopi dodajte sitno narezani luk. Popržite ga dok ne dobije zlatno žutu boju, pa dodajte nasjeckani češnjak, rižu, 1 žličicu soli, šafran i kratko popržite.
  4. Prelijte s 500 ml kokošjeg temeljca i kuhajte poklopljeno 10 minuta. Zalijte preostalim temeljcem i kuhajte poklopljeno dok riža ne omekša.
  5. U zagrijanu tavu na preostalom maslinovom ulju popržite filete oslića s obje strane, pa ih dodajte u pripremljenu rižu. U istu tavu dodajte kulen narezan na tanje rezance i pržite ga oko 1 minutu.
  6. Dodajte očišćene dagnje i repove škampi, lagano posolite i popaprite i popržite nekoliko minuta da dobiju lijepu boju.

Posluživanje: Dodajte ih u rižu, promiješajte i poslužite toplo.

Savjet: U paellu možete dodati i slanutak ili crveni grah iz limenke.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 888 kcal / 3.712 kJ
Masti 42,41 g
- zasićene masne kiseline 11,32 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 23,19 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 5,32 g
Vlakna 2,38 g
Bjelančevine 46,44 g
Sol 0,52 g
Vitamin A 2.674,25 μg
Vitamin D 266,92 μg
Niacin 19,41 mg
Pantotenska kiselina 1,91 mg
Kalij 798,94 mg
Kalcij 83,57 mg
Fosfor 541,19 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tjestenina

Svestrana Talijanka