Paella s oslićem

Promiješajte šarmantne sastojke u španjolskom jelu i uživajte u mješavini plodova mora, kulena i riže.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Paella s oslićem

Sastojci

Priprema

  1. U 1 litru kipuće vode stavite kokošji temeljac, kuhajte 5 minuta, pa uklonite s vatre i ostavite na toplom.
  2. Filete oslića narežite na komade, pospite Vegetom natur mediteran, nakapajte limunovim sokom, prelijte s 2 žlice maslinovog ulja i pustite da malo odstoji.
  3. U višu posudu stavite maslac i 2 žlice maslinovog ulja. Stavite na srednju vatru, pa kad se maslac rastopi dodajte sitno narezani luk. Popržite ga dok ne dobije zlatno žutu boju, pa dodajte nasjeckani češnjak, rižu, 1 žličicu soli, šafran i kratko popržite.
  4. Prelijte s 500 ml kokošjeg temeljca i kuhajte poklopljeno 10 minuta. Zalijte preostalim temeljcem i kuhajte poklopljeno dok riža ne omekša.
  5. U zagrijanu tavu na preostalom maslinovom ulju popržite filete oslića s obje strane, pa ih dodajte u pripremljenu rižu. U istu tavu dodajte kulen narezan na tanje rezance i pržite ga oko 1 minutu.
  6. Dodajte očišćene dagnje i repove škampi, lagano posolite i popaprite i popržite nekoliko minuta da dobiju lijepu boju.

Posluživanje: Dodajte ih u rižu, promiješajte i poslužite toplo.

Savjet: U paellu možete dodati i slanutak ili crveni grah iz limenke.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...