Pileće rolice omotane špekom

Piletina pruža široki izbor za kreativnost i maštu. Pileća prsa najzdraviji su izvor proteina, a u kombinaciji sa špekom i umakom od vrganja, na jelovniku je kompletan obrok u kojemu treba uživati svim čulima.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Pileće rolice omotane špekom

Sastojci

Priprema

  1. Pileća prsa razrežite po dužini na pola, stavite u prozirnu foliju i istucite kuhinjskim batom za meso. Ricottu sir izvadite u posudu gdje ćete joj dodati sitno nasjeckani vlasac i svježi peršinov list. Kremu od ricotte posolite i popaprite, zatim promiješajte.
  2. Podravski špek narežite na tanke ploške po dužini. Sada imate sve potrebno za umotavanje pilećih prsa. Polovice pilećih prsa premažite ricotta kremastim sirom i umotajte ih na način da napravite rolice. Sada gotove rolice umotajte u narezani podravski špek. Tamo gdje se špek spaja, na to mjesto odložite rolice prema dnu posude u kojoj će se peći (tako će ostati kompaktne i špek se neće odvajati).
  3. Gotove rolice ispecite kratko na tavi na navedenom mjestu i prebacite ih na pleh za pečenje te ih stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C / 20 min.
  4. Umak za rolice baziran je na kokošjem temeljcu. U lončiću zakuhajte vodu i ubacite srce kokošjeg temeljca, pustite da kratko iskuha. Suhe vrganje namočite i ocjedite. Bob kratko izblanširajte, ohladite i očistite od ovojnice. Ocijeđene suhe vrganje i očišćeni bob dodajte umaku. U zasebnoj posudici zamiješajte malo Gussnela i vode. Umak zgusnite Gussnelom, na kraju dodajte par kockica maslaca kako bi umak imao ljepši sjaj.

Posluživanje: Na tanjur posložite dvije rolice pilećih prsa jednu do druge. Preko njih prelijte umak od vrganja i boba i poslužite ovo ukusno jelo toplo.

Savjet: Ako nemate suhih vrganja, upotrijebite svježe. Bob može biti i zamrznut. Savjetujem da bob obarite i očistite od opne jer je opna gorka.Umak će biti tim bolji ako uz kokošji temeljac koristite i malo vode u kojoj su se namakali vrganji.Piletinu obavezno istucite batom za meso jer će to kasnije diktirati tijek i vrijeme pečenja.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat