Podravka

Riža dugo zrno

Riza dugo zrno

Začinjena afrička Yam juha

- Recept by coolinarika.com -

Juhu s okusima Afrike pripremite s tikvicama i slanutkom začinjene komadićima kikirikija i uživajte u lijepom ljutom jelu.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Začinjena afrička Yam juha

Sastojci

Priprema

  1. Rižu skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, ocijedite ju i ostavite sa strane.
  2. U loncu na dobro zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, lagano ga posolite i popržite ga dok ne omekša.
  3. Dodajte očišćeni batat narezan na kockice i popržite još nekoliko minuta. Dodajte nasjeckani ili protisnuti češnjak, kim, timijan, sjeckanu rajčicu i pirjajte oko 5 minuta.
  4. Dodajte kokošji temeljac, zalijte s 1 litrom vode, poklopite i pustite da zakuha. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta, pa dodajte tikvice narezane na kockice i ocijeđeni slanutak.
  5. Kuhajte još oko 7-8 minuta, po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje: Uklonite s vatre, dodajte kuhanu rižu, promiješajte i poslužite.

Savjet: Prilikom dodavanja slanutka i tikvica možete dodati 50 g nasjeckanog kikirikija ili kikiriki maslaca za izvorniji i bogatiji okus juhe.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 432 kcal / 1.806 kJ
Masti 10,96 g
- zasićene masne kiseline 1,28 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 2,23 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 6,04 g
Ugljikohidrati 73,31 g
Vlakna 12,35 g
Bjelančevine 12,57 g
Sol 0,20 g
Vitamin A 17.411,36 μg
Vitamin D 0,00 μg
Niacin 3,77 mg
Pantotenska kiselina 0,96 mg
Kalij 717,99 mg
Kalcij 109,06 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži