Špageti s artičokama i čipsom od pancete
- Recept by coolinarika.com -Hrskavi čips od pancete, omiljene špagete i popečene artičoke idealno je jelo za iznenađenje za stolom.
Priprema
Artičokama maknite vanjske zadebljale listove i odrežite vrhove. Narežite ih na ploške debljine 0,5 cm. Maslinovo ulje zagrijte i na njega stavite artičoke te lagano popecite. Dodajte protisnuti češnjak, 300 ml vode, limunov sok i povrtni temeljac. Pirjajte na laganoj vatri da artičoke omekšaju. Potkraj umiješajte Gussnel razmućen u malo vode. U dobiveni umak umiješajte kuhane i ocijeđene špagete. Pancetu popržite na tavi bez ulja, natrgajte na komadiće.
Posluživanje: Tople špagete pospite čipsom od pancete i poslužite.
Savjet: Špagete skuhajte jače al dente, a kad ih dodate u umak pustite ih par minuta da se u umaku "kupaju" kako bi se dobro obložile umakom.Želite li skratiti vrijeme pripreme, artičoke možete kratko prokuhati, a vodu od kuhanja iskoristiti u pripremi recepta.