Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Pinca na Sašin način

Ovogodišnja pinca, sirnica, pogača, posvećenica - kako god ju zvali - uz dobru voćnu rakiju i kuglice granuliranog šećera bit će jednostavna, zanimljiva i naročito ukusna.

  • 230 min
  • Srednje zahtjevno
Pinca na Sašin način

Sastojci

Za premazati

  • 1 žutanjak
  • 2 žlice granuliranog šećera (ili zdrobljenog šećera u kocki)

Priprema

  1. U veću posudu stavite brašno, sol, šećer, limun šećer i kvasac. Promiješajte.
  2. Dodajte ulje, toplo mlijeko, jaje, žutanjke, otopljeni maslac i rakiju za aromu. Izmiješajte električnom miješalicom da dobijete glatko, mekano tijesto (5 minuta).
  3. Pokrijte posudu i ostavite dizati tijesto na toplom mjestu 1 sat i 30 minuta. Tijesto zatim ponovo mijesite, po potrebi dodajte malo brašna i formirajte u kuglu.
  4. Stavite na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Pokrijte tijesto i ostavite dizati još da se volumen udvostruči (1 sat).
  5. Tijesto premažite žutanjkom, pospite šećerom i zarežite (nožem ili kuhinjskim škarama) na tri strane, duboko od sredine prema rubovima. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta.
  6. Pečenu pincu prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se tako ohladi. Zatim ju držite u zatvorenoj posudi ili umotanu u prozirnu foliju da sačuva svježinu.

Savjet: Umjesto jedne možete pripremiti više malih pinca.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka